In de Eredivisie speelde FC Utrecht tot nu toe 50 keer tegen Go Ahead Eagles. De Utrechters wonnen 24 keer, 12 maal werd het gelijk en in 14 gevallen trok het team uit Deventer aan het langste eind.

FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 5 Eredivisieduels met Go Ahead Eagles. Die serie bestaat uit 3 overwinningen en 2 remises.

In de laatste 5 wedstrijden die FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles speelde in de Eredivisie, hield het team uit de Domstad 4 keer de nul.

Go Ahead Eagles is in de Eredivisie 10 wedstrijden op rij ongeslagen. Alleen in de periode maart – mei 1970 (11 maal ongeslagen) en november 1971 – februari 1972 (10 keer op rij zonder nederlaag) zette de ploeg uit Deventer een soortgelijke serie neer.

FC Utrecht is ongeslagen in zijn laatste 5 Eredivisieduels: 4 overwinningen, 1 gelijkspel.

Geen enkel team behaalde in de laatste 5 speelrondes zoveel punten als FC Utrecht: 13.

In een virtuele Eredivisiestand over de laatste 10 wedstrijden staat Go Ahead Eagles op plek 5, met 18 punten. Feyenoord gaat aan kop (21 punten) gevolgd door FC Utrecht (20), PSV (19) en FC Twente (18).

In de top 7 competities van Europa hebben alleen Newcastle United (13 duels) en Arsenal (11 partijen) een langere actieve reeks zonder nederlaag in competitieverband dan Go Ahead Eagles.

FC Utrecht won dit seizoen 4 van zijn eerste 7 uitwedstrijden in de Eredivisie. Daarmee heeft de Utrechtse FC nu al net zoveel competitieduels buitenshuis gewonnen als in de volledige vorige jaargang.

Go Ahead Eagles won dit seizoen geen van zijn 8 competitieduels tegen teams die nu in het linkerrijtje staan: 4 keer gelijkspel, 4 maal verlies.

FC Utrecht kwam in uitpartijen in de Eredivisie dit keer twee keer zo vaak tot scoren als in thuisduels: 8 treffers in Stadion Galgenwaard, 16 goals buitenshuis. Er is geen enkel team in de Eredivisie waarbij het aantal uitdoelpunten zo veel hoger ligt dan het aantal thuistreffers als FC Utrecht.

In de laatste 5 Eredivisieduels van Go Ahead Eagles was Bobby Adekanye direct betrokken bij 6 goals: 3 treffers, 3 assists.

Bas Dost en Tasos Douvikas voeren de clubtopschuttersranglijst van FC Utrecht aan. De spitsen waren tot nu toe in de Eredivisie allebei 6 keer trefzeker.

Dost is geboren in Deventer. Hij kan de eerste geboren Deventenaar worden die tegen Go Ahead Eagles scoort in de Eredivisie sinds Sam Beukema namens AZ op 13 februari 2022.

Olivier Edvardsen is op dit moment clubtopscorer van Go Ahead Eagles. Hij was 5 keer trefzeker. Van die 5 doelpunten scoorde hij er 4 in thuiswedstrijden.

Luuk Brouwers maakte afgelopen zomer de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Utrecht. Hij speelde 66 competitieduels voor de ploeg uit Overijssel en scoorde daarin 11 keer.

René Hake is de trainer van Go Ahead Eagles. Hij was van november 2020 tot maart 2022 de hoofdtrainer van FC Utrecht. Als oefenmeester van de Utrechters won hij 22 duels, speelde hij 18 keer gelijk en verloor hij 15 maal.

Bij Go Ahead Eagles is Bobby Adekanye 1 gele kaart verwijderd van een schorsing. Bij FC Utrecht staan Luuk Brouwers en Mark van der Maarel op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO