In de Eredivisie stonden FC Utrecht en Excelsior 45 keer eerder tegenover elkaar. De Utrechters wonnen 30 keer, 11 maal werd het gelijk en in 4 gevallen pakten de Rotterdammers de volle buit.

FC Utrecht is in de Eredivisie op eigen veld 22 wedstrijden ongeslagen tegen Excelsior: 18 overwinningen, 4 maal gelijk, 0 nederlagen.

In de laatste 8 wedstrijden tegen Excelsior in de Eredivisie is FC Utrecht ongeslagen.

Excelsior won dit seizoen in de Eredivisie alleen tijdens de eerste speelronde een uitwedstrijd; SC Cambuur werd toen met 0-2 verslagen. De 7 uitduels die het team van Marinus Dijkhuizen daarna speelde, gingen stuk voor stuk verloren.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Kralingen met 0-1 van Excelsior. Matchwinner: Sander van de Streek.

Alleen FC Emmen (3) behaalde dit seizoen minder punten in uitwedstrijden dan Excelsior: 4.

FC Utrecht is ongeslagen in zijn laatste 10 Eredivisiewedstrijden op woensdag: 7 zeges, 3 remises. De laatste competitienederlaag die FC Utrecht op een woensdag leed, was in 2016 tegen De Graafschap.

Excelsior won 2 van zijn laatste 19 Eredivisieduels op een woensdag.

Bas Dost scoorde in de 5 wedstrijden die hij tegen Excelsior speelde 9 keer. Tegen geen enkele tegenstander scoorde de spits van FC Utrecht in de Eredivisie zo vaak.

Alleen Ruud Geels (12), Leo van Veen, David Loggie (beiden 11) en Peter Houtman (10) scoorden in de Eredivisie minstens 10 keer tegen Excelsior.

Excelsior-verdediger Redouan El Yaakoubi, die in het verleden voor Jong FC Utrecht speelde, scoorde dit seizoen 2 keer vanuit een hoekschop. Niemand deed dat vaker; El Yaakoubi deelt de koppositie van dat klassement met Bobby Adekanye van Go Ahead Eagles, Bas Kuipers van Go Ahead Eagles en Armando Obispo van PSV.

Mark van der Maarel maakte op 7 november 2014, in zijn 115de wedstrijd in de Eredivisie, zijn eerste goal op het hoogste niveau. Excelsior was toen de tegenstander.

Excelsior-oefenmeester Dijkhuizen speelde 28 Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht. Hij scoorde 4 maal in het shirt van de Domstedelingen.

Naast Van der Maarel maakten ook FC Utrecht’s Mike van der Hoorn en Jens Toornstra hun eerste Eredivisiegoal tegen Excelsior.

Bij FC Utrecht staan Mark van der Maarel en Luuk Brouwers op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van woensdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO