FC Utrecht en Feyenoord speelden in de Eredivisie al 104 keer tegen elkaar. In 17 gevallen stapte FC Utrecht als winnende partij van het veld. Het werd 30 keer gelijk.

Van de laatste 31 ontmoetingen met Feyenoord in de Eredivisie, won FC Utrecht er 3. Daaronder ook de vorige editie van FC Utrecht – Feyenoord, op 29 augustus 2021. Dat duel eindigde in 3-1. Willem Janssen, Moussa Sylla en Simon Gustafson verzorgden de Utrechtse doelpuntenproductie.

Er zijn 2 spelers die in de Eredivisie hebben gescoord namens FC Utrecht tegen Feyenoord, en namens Feyenoord tegen FC Utrecht: Dirk Kuyt (6 keer namens Feyenoord, 1 keer namens FC Utrecht) en Jens Toornstra (2 maal namens FC Utrecht, 2 maal namens Feyenoord).

FC Utrecht won de vorige 4 wedstrijden in de Eredivisie. Het clubrecord van de Utrechtse FC staat op 5 competitiezeges op rij, neergezet in 2000 en geëvenaard in 2017.

Feyenoord begint een kalenderjaar voor de twaalfde keer als koploper van de Eredivisie. In 7 van de voorgaande 11 keren werden de Rotterdammers dat seizoen uiteindelijk landskampioen.

In de vorige 5 seizoenen lukte het FC Utrecht niet de eerste Eredivisiewedstrijd van het kalenderjaar te winnen: 3 remises, 2 nederlagen. De laatste keer dat FC Utrecht de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar won, was in 2017. Toen werd Sparta in Rotterdam met 1-2 geklopt.

Feyenoord verloor zijn eerste Eredivisiewedstrijd van een kalenderjaar in 10 van de laatste 16 jaar.

Van de 16 keer dat FC Utrecht sinds 1995 de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in eigen huis speelde, won de Utrechtse FC er 1: 2-0 tegen MVV Maastricht in 2000. Het werd 9 keer gelijk, 6 maal werd er verloren.

Bas Dost en Tasos Douvikas staan samen bovenaan op de clubtopscorersranglijst van FC Utrecht. De aanvallers hebben allebei 6 keer gescoord in de Eredivisie dit seizoen.

Feyenoord’s clubtopschutter is op dit moment Danilo. De Braziliaan maakte 8 goals en scoorde die allemaal in uitwedstrijden.

De 7 thuisdoelpunten die FC Utrecht dit seizoen tot nu toe scoorde, werden gemaakt door 7 verschillende spelers: Bas Dost, Moussa Sylla, Daishawn Redan, Tasos Douvikas, Sean Klaiber, Taylor Booth en Sander van de Streek.

Van de Streek staat met 41 Eredivisiegoals gedeeld achtste op de all time Eredivisietopscorerslijst van FC Utrecht, samen met Sébastien Haller. Erik Willaarts (plek 7, 42 goals) en Willy Carbo (plaats 6, 43 doelpunten) zijn de eerstvolgende targets voor de Barnevelder.

Feyenoord-thuis is ook het debuut van Michael Silberbauer als Hoofdtrainer van FC Utrecht. De Deen speelde 90 Eredivisiewedstrijden voor de Utrechtse FC tussen 2008 en 2011. Hij was destijds teamgenoot van 2 spelers die nu tot de Utrechtse selectie behoren: Mark van der Maarel en Mike van der Hoorn.

Bij FC Utrecht staat Luuk Brouwers op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO