FC Utrecht en FC Twente stonden al 100 keer tegenover elkaar in de Eredivisie. De Utrechters wonnen 28 keer, 29 maal eindigde het onbeslist en in 43 gevallen trokken de Tukkers aan het langste eind.

De laatste FC Utrecht-zege in de Grolsch Veste dateert van 25 april 2021, toen de Domstedelingen met 1-2 wonnen in Enschede.

Van de laatste 20 thuispartijen die FC Twente in de Eredivisie speelde, verloor de ploeg uit Enschede er 1: van Fortuna Sittard, op 7 mei 2022 (1-2).

Op eigen veld is FC Twente dit seizoen nagenoeg foutloos: 7 overwinningen, 1 remise. Doelsaldo: 21-2.

FC Utrecht is 6 Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen. Alleen Feyenoord (14) behaalde minstens net zoveel punten als FC Utrecht (eveneens 14) in de laatste 6 speelrondes.

FC Twente is de minst gepasseerde ploeg van alle Eredivisionisten dit seizoen. De formatie van trainer Ron Jans kreeg slechts 9 treffers tegen. In meer dan de helft van alle wedstrijden dit Eredivisieseizoen hielden de Tukkers de nul.

Van de 8 uitpartijen die FC Utrecht dit seizoen in de Eredivisie speelde, won het team uit de Domstad er 4.

FC Utrecht scoorde minstens 2 keer in elk van zijn laatste 3 uitduels in de Eredivisie.

FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel speelde 60 Eredivisiematchen namens FC Utrecht. In 51 van die 60 duels was huidig Hoofdtrainer van FC Utrecht Michael Silberbauer zijn teamgenoot.  

Sander van de Streek maakte dit seizoen 4 van zijn 5 Eredivisiegoals buitenshuis. Alleen Leo van Veen (60), Michael Mols (26) en John van Loen (21) maakten meer uitdoelpunten in de Eredivisie namens FC Utrecht dan Van de Streek.

Bij FC Utrecht staan Mark van der Maarel en Luuk Brouwers op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO