Zuidam: ‘Met name de connectie met het publiek is super’

09 februari 2023

Directie Donderdag: Technisch Directeur Jordy Zuidam aan het woord.

Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Technisch Directeur Jordy Zuidam terug op de afgelopen transferperiode en de eerste weken onder Hoofdtrainer Michael Silberbauer. Ook worden de aflopende contracten van enkele spelers besproken en blikt Zuidam terug op de competitieoverwinning tegen sc Heerenveen en de bekerkraker in Alkmaar.

“Zaterdagavond hebben we natuurlijk een heel belangrijke wedstrijd gewonnen, maar wat me met name bijstaat is de sfeer”, opent Zuidam deze aflevering van Directie Donderdag. Ook heeft hij ontzettend genoten van de bekerwinst in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker: “Dat we gewoon weer in de koker zitten is geweldig en zeker de manier waarop. Er ontstaat een soort van vechtmachine en met name de connectie met het publiek is super.”

Over de drukke laatste dag van de wintertransferperiode, waarop FC Utrecht nieuwe spelers binnenhaalde in de namen van Anthony Descotte en Victor Jensen en ook enkele spelers zag vertrekken, vertelt Zuidam het volgende: “Er zit met name natuurlijk heel veel werk aan de voorkant. Op sommige deals zit een bepaalde druk en onder druk wordt alles vloeibaar zeggen ze wel eens. Zo zie je dat ook vaak in de transferwindow, dat je gewoon een heel proces nodig hebt om het uiteindelijk voor elkaar te krijgen.”

Van onder anderen Bas Dost, Mark van der Maarel en Sander van de Streek lopen de komende zomer de contracten af, zo weet ook Zuidam: “Dat zijn natuurlijk mensen die je graag aan je club wil verbinden en dat zijn spelers die ontzettend belangrijk zijn. Zo heeft iedereen ook zijn eigen verhaal, Sander en Mark zitten natuurlijk al langer bij de club en daar zijn we uiteraard mee in gesprek om te kijken naar een mogelijk vervolg. Daar zal ik namens de club alles aan doen maar daar heb je ook meerdere partijen voor nodig.”

Bekijk hier de volledige aflevering van Directie Donderdag.