FC Utrecht O18 sloot een inspannende week af met de volle winst tegen het Rotterdamse Feyenoord O18. Vorige week werd gelijk gespeeld tegen Sparta Rotterdam O18 en midweeks versloegen de Utrechters Borussia Dortmund O19 glansrijk met 1-0. Een zware week, maar met prima resultaten, derhalve.

De wedstrijd tegen Feyenoord O18 was er een met 2 gezichten. In het eerste bedrijf waren er een aantal grote kansen voor de thuisploeg te noteren, waarvan er slechts één werd benut. Joëll Gillard deed zijn oude club pijn met een prima doelpunt. Verdedigend verkeek Feyenoord O18 zich op een diepe bal, Gillard kon overnemen en joeg de bal snoeihard binnen. Maar er waren zeker ook andere, soms 100%, kansen voor de thuisploeg te noteren. Onder andere tweemaal via Jesse van de Haar en Nazjir Held. Maar helaas voor de thuisploeg konden deze niet worden omgezet in klinkende munt. Ondanks het goede optreden en het solide spel bleef de ruststand daardoor steken op 1-0.

Meteen na de hervatting nam FC Utrecht O18 het initiatief en dat leverde snel resultaat op. Uitstekende samenwerking tussen Nazjir Held, Joëll Gillard en Jesse van de Haar maakte, dat laatstgenoemde in de 46e minuut kon binnenkoppen. En het had nog beter kunnen uitpakken, als Mees Akkerman kort daarna zijn vizier scherper had afgesteld. Eén op één met doelman Mateo Huselin prikte hij de bal naast.

Er volgende een fase in de wedstrijd, waarin Feyenoord O18 op jacht ging naar de aansluiting en FC Utrecht O18 kansen op het uitbouwen van de score kreeg, maar niet benutte. Invaller Elias Bardi kreeg een voorzet op maat van Mees Akkerman, maar kopte helaas op de lat. Dat was jammer, want alles aan de aanval was perfect. Op de afronding na, dan. Maar ook Feyenoord O18 liet zich gelden, getuige een aanval over rechts waarna de bal het doel van FC Utrecht O18 maar net miste en de lat scheerde.

Het laatste kwart van de wedstrijd had minder met voetbal van doen. De krachten vloeiden aan beide zijden weg, waarbij de matige staat van het veld ook niet hielp. Dat wil zeggen: dankzij een letterlijke uitglijder van de verder goed keepende doelman Mees Epping kon Feyenoord O18 via Shaun Smith dichterbij komen. Dat werd uiteindelijk nog een slotfase waarin iedereen tot op de bodem moest om een gelijkmaker te voorkomen. Na er 5 minuten extra tijd bijgetrokken te hebben floot scheidsrechter van der Burg voor het eindsignaal. De punten bleven in Utrecht en gezien de resultaten op de overige velden nestelt FC Utrecht O18 zich bovenin de ranglijst.

Trainer Kevin van Veen was na afloop een content man: "Als je na een week zoals wij achter de rug hebben 4 punten kan bijschrijven en midweeks ook nog van Duitsland's nr. 2 van dit moment wint, dan kan je stellen dat we progressie hebben geboekt. De kunst is nu om dit regelmatig, bij voorkeur elke week, terug te zien. Daar werken wij aan en ik ben wel benieuwd of dit gaat lukken".

FC Utrecht O18 - Feyenoord O18 2-1
32. 1-0 Joëll Gillard
46. 2-0 Jesse van de Haar
85. 2-1 Shaun Smith

FC Utrecht O18
Mees Eppink, Darcy Turner, Wessel Kooy, Per Kloosterboer, Joëll Gillard (68. Bram van Driel), Ivar Jenner, Mees Akkerman (88. Yegor Knyazev), Sil van der Wegen, Jesse van de Haar, Bent Driessen (58. Elias Bardi), Nazjir Held

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.

Uitslagen zaterdag 4 februari:

Desto O10 FC Utrecht O10 4-7
Vitesse O12 FC Utrecht O12 4-8
Vitesse O13 FC Utrecht O13 3-0
FC Utrecht O14 PEC Zwolle O14 6-0
Vitesse O15 FC Utrecht O15 2-3
FC Utrecht O16 AZ O16 1-2
FC Utrecht O17 FC Eindhoven O17 3-1
FC Utrecht O18 Feyenoord O18 2-1
De O11 speelt een indoor toernooi in Duitsland.