Donder en bliksem in de kleedkamer van de gastheren, na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen O18. En terecht, want wat liet de thuisploeg het in de 2e helft van deze bekerwedstrijd afweten. Een riante 2-0 voorsprong glipte uit handen en daarvoor in de plaats kwam een 2-3 nederlaag. Hoe dan? Een reconstructie.

In het 1e bedrijf was de thuisploeg heer en meester. Er werd voornamelijk op de helft van de tegenstander gespeeld. Dat leverde vele kansen en mogelijkheden op. Daar stond slechts 1 uitgespeelde kans van de Friezen tegenover en dat was vlak voor rust.

Er werd dan ook twee keer gescoord. Na 20 minuten spelen rondde Jesse van de Haar een fraai aangesneden corner van Bent Driessen koel met het hoofd af. En kort daarna schoot Nazjir Held een vrije trap in één keer binnen, daarmee doelman Malcolm Mateyo kansloos latend. Op de 2-0 voorsprong was op dat moment niets af te dingen.

Terug in de kleedkamer zette trainer Kevin van Veen hier en daar wat puntjes op de i, en waarschuwde nog voor de risico's die er lagen. Immers, nog een halve wedstrijd te gaan. Maar vanmiddag telde een gewaarschuwd mens jammer genoeg niet voor twee.

In de beginfase van de 2e helft was er niets aan de hand voor de thuisploeg. Maar dan, uit het niets en vrij snel na rust een penalty, die zorgde voor de aansluiting voor Heerenveen O18. En 5 minuten daarna een foutieve pass in het hart van de defensie die de gelijkmaker opleverde. De bezoekers kregen daar ontzettend veel energie van en roken dat er meer mogelijk was. En ja hoor.

Daar waar de thuisploeg het liet afweten kwamen de gasten vlak voor tijd op voorsprong. En die voorsprong gaven ze niet meer uit handen. sc Heerenveen O18 verdwijnt dus in de koker en loot mee voor de volgende ronde, FC Utrecht O18 likt de wonden en kan zich volledig richten op de competitie.

FC Utrecht O18
Yaëll Samson, Darcy Turner, Joëll Gillard (53. Olivier van Zijl), Per Kloosterboer, Nazjir Held, Nordin Bukala, Mees Akkerman (85. Yegor Knyazev), Bram van Driel (65. Kelechi Idegwu), Jesse van de Haar, Sil van der Wegen, Bent Driessen (65. Elias Bardi).

Lees onder het verslag van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.