Silberbauer: ‘Te weinig gecreëerd’

12 februari 2023

Hoofdtrainer Michael Silberbauer na de nederlaag tegen Vitesse.

FC Utrecht gaat met lege handen terug naar Utrecht. In Arnhem verliest de ploeg uit de Domstad met 2-0 van Vitesse. Na afloop van dit duel stond Hoofdtrainer Michael Silberbauer voor de camera.

“Nee dat niet, maar ik verwijt ons wel dat we niet meer punten uit deze wedstrijd hebben kunnen halen.” Zo reageert Hoofdtrainer Michael Silberbauer op de vraag of hij geschrokken is van dit resultaat.

“Je weet dat bij een nieuwe wedstrijd je altijd weer helemaal opnieuw moet beginnen. We willen het niet als excuus gebruiken, maar het was een zware week. Al met al zijn we gewoon niet tevreden over de hoeveelheid energie die we vanaf het begin van de wedstrijd erin hebben gelegd.”

FC Utrecht kwam na ruim 50 minuten spelen met een man meer op het veld te staan. Ook in die fase lukte het de Domstedelingen niet om tot scoren te komen. “Het is niet altijd zo makkelijk. Als Sander bijvoorbeeld die eerste kans had gescoord, misschien zag het er dan heel anders uit. In de directe counter die daarop volgt maken zij de 1-0 en moeten wij in de achtervolging. Dat maakt het natuurlijk nog lastiger. Uiteindelijk hebben we te weinig gecreëerd om deze wedstrijd te winnen.”


Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.