Silberbauer: 'Laten zien dat we in de Eredivisie spelen'

27 februari 2023

Hoofdtrainer Michael Silberbauer blikt vooruit op het treffen met SV Spakenburg.

FC Utrecht neemt het morgen (dinsdag) in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op tegen SV Spakenburg. Om 20.00 uur wordt er in Stadion Galgenwaard afgetrapt. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum blikt Hoofdtrainer Michael Silberbauer vooruit.

“Het is een bekerwedstrijd dus we weten dat ze met alles zullen komen wat ze in zich hebben”, zo begint Hoofdtrainer Michael Silberbauer zijn antwoord op de vraag hoe hij ervoor zorgt dat er geen gemakzucht in zijn ploeg komt. “Maar het is belangrijk dat wij ook veel energie in de wedstrijd brengen en dat we doen wat er van ons verwacht wordt. We moeten laten zien dat we in de Eredivisie spelen.”

Taylor Booth ontbrak vandaag op de training. “We weten nog niet precies wat hij heeft. Hij is vandaag in het ziekenhuis voor een check. Daarna weten we hopelijk meer.”

De wedstrijd tegen SV Spakenburg staat in het teken van de ramp in Turkije en Syrië. Samen met supportersverenigingen en de Turkse Ondernemers Vereniging pakt FC Utrecht de bekerpot aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. “Het is goed dat de wedstrijd daar in het teken van staat. Elke manier waarop wij kunnen helpen rondom deze tragedie is goed. Het is altijd goed om mensen te helpen die in nood zijn.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.