Nipte nederlaag voor Jong FC Utrecht, rentree St. Jago

13 februari 2023

Beloftenploeg verliest van Telstar door doelpunt vroeg in tweede helft: 0-1.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) na vier duels ongeslagen te zijn tegen Telstar een nederlaag moeten incasseren. Op Sportcomplex Zoudenbalch zorgde Tom Overtoom voor het enige doelpunt van de avond.

Voor Tommy St. Jago is het vanavond echter een bijzonder mooie voetbalavond. Na lang blessureleed maakt hij vandaag zijn rentree in het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic. Zijn speelminuten worden nu langzaam opgebouwd waardoor hij na een half uur vervangen wordt door Wessel Kooy.

Debuut Descotte
Ook Anthony Descotte beleeft een mijlpaal. Nadat de Belgische aanvaller op zondag (gisteren) invalt in het vlaggenschip van de Utrechtse FC en zijn debuut maakt, debuteert Descotte vandaag in het basiselftal van de beloftenploeg. De grootste mogelijkheid in de eerste helft komt tevens van de voet van de aanwinst. Hij ziet zijn schot met links rakelings naast het doel van Ronald Koeman Jr. verdwijnen.

Overtoom scoort
Beide ploegen geven vanavond bijna niets weg en dat resulteert in een wedstrijd zonder veel kansen en die zich vooral afspeelt op het middenveld. Het enige Noord-Hollandse gevaar op doel vanavond is wel meteen raak. Tom Overtoom haalt uit van een meter of zestien en passeert doelman Fabian de Keijzer laag in de onderhoek: 0-1 voor de Velsenaren vlak na rust.

Volgende debutant
In de slotfase van het duel spelen de Utrechtse talenten alles of niets en dat resulteert in een paar flinke mogelijkheiden om de gelijkmaker alsnog op het scorebord te zetten. Mees Rijks ziet zijn poging onderweg aangeraakt worden door een Telstar-verdediger en invaller Lynden Edhart ziet zijn afstandspegel uit de bovenhoek worden geplukt door de goalie van Telstar. Het blijft vanavond bij de ene goal van Overtoom. Ook winterversterking Tobias Augustinus-Jensen mag vanavond zijn debuut maken bij de beloftenploeg, hij lost in de slotfase Eliano Reijnders af.

Maandag tegen NAC Breda
Volgende week maandag komt NAC Breda op bezoek in Utrecht. In tegenstelling tot vanavond wordt er die dag afgetrapt in Stadion Galgenwaard. Om 20.00 uur gaat de bal rollen tegen de Noord-Brabanders, die afgelopen vrijdag met 2-0 De Graafschap wisten te verslaan.

Jong FC Utrecht – Telstar 0-1 (0-0)
50. Tom Overtoom 0-1

Gele kaarten: Rocco Robert Shein (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 362.

Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer (75. Kevin Gadellaa); Julliani Eersteling (71. Achraf Boumenjal), Tommy St. Jago (32. Wessel Kooy), Dylan Timber, Yannick Leliendal; Olivier van Eldik, Rocco Robert Shein, Mees Rijks; Derensili Sanches Fernandes, Anthony Descotte (46. Lynden Edhart), Eliano Reijnders (71. Tobias Augustinus-Jensen).

Opstelling Telstar:
Ronald Koeman Jr.; Mitch Apau, Aktas Özgur, Anwar Bensabouh (85. Jorginho Soares), Christos Giousis (85. Cain Seedorf), Tom Overtoom, David Min (70. Glynor Plet), Anass Najah, Thomas Oude Kotte, Yahya Boussakou (70. Jay Kruiver), Jayden Turfkruier (60. Jonathan Mulder).