“De duidelijke structuur en realistische ambities zijn voor ons belangrijke redenen geweest om de samenwerking met Blauw Geel ’55 aan te gaan”, zegt David Vecht, Voetbaltechnisch Coördinator Partnerclubs van FC Utrecht. De samenwerking met de Edese club kwam tot stand na vruchtbaar overleg tussen Vecht en het hoofdbestuur, het jeugdbestuur en Hoofd Jeugdopleiding Rob Sillessen van Blauw Geel ’55. “Er ligt een uitstekend fundament voor de jeugdopleiding in Ede om te groeien in kwaliteit”, aldus Vecht. “De focus zal liggen op het ontwikkelen van het trainerskader. Daar waar Blauw Geel ’55 de faciliteiten voor trainers al goed heeft staan, vullen wij de opleiding van trainers graag aan.”

Bestuurslid Jeugd Richard Hendriksen van Blauw Geel ’55 kijkt uit naar de samenwerking met FC Utrecht: “Dit is een duidelijke vervolgstap in het verder ontwikkelen van onze jeugd en het is een bevestiging van het werk dat de afgelopen jaren is verzet.”

FC Utrecht ondersteunt Blauw Geel ’55 als onderdeel van de Partnerclub-overeenkomst, onder meer in het ontwikkelen van het jeugdkader. De Domstedelingen willen samen met de clubs uit de regio het Utrechtse voetbal naar een hoger plan tillen en doet dat onder meer via het Partnerclub-plan.