Jong FC Utrecht verliest in Helmond

24 februari 2023

Beloftenploeg komt niet tot scoren in Noord-Brabant en gaat onderuit.

Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd om vanavond (vrijdag) een resultaat te boeken tegen Helmond Sport. In het GS Staalwerken Stadion in Helmond werden doelpunten van Elmo Lieftink en Marcus Scholten de beloftenploeg fataal: 2-0.

In het derde kwart van de wedstrijd drukt Jong FC Utrecht de Helmonders achteruit. De Utrechters spelen verzorgd voetbal en een Utrechts doelpunt hangt in de lucht. Gio-Renys Felicia stuurt zijn directe tegenstander het bos in, haalt uit met links en doelman Mike Havekotte heeft zijn handen vol aan dat afstandsschot. Met een uiterste reflex weet hij de bal te stoppen. Jong FC Utrecht komt niet tot scoren vanavond in Helmond.

Helmond Sport sterker in beginfase
In de openingsfase van de wedstrijd heeft de thuisploeg het beste van het spel. Na de eerste tien minuten mag de beloftenploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic niet klagen dat er nog niet gescoord is door de Helmonders. Onder andere Jelle Goselink is gevaarlijk: een hard schot ziet hij op de bovenkant van de lat eindigen. Lieftink zet vervolgens na ruim een half uur Jong FC Utrecht op achterstand: 1-0.

Goed tweede bedrijf
De Utrechtse talenten komen vervolgens sterk uit de kleedkamer. Toch ontstaan er ondanks veel hoekschoppen en dreigende momenten geen grote kansen. In de counter is het daarentegen oppassen voor de thuisploeg, dat via Martijn Kaars de uitgelezen mogelijkheid op de 2-0 laat liggen. In de slotfase wordt het dat alsnog, als invaller Marcus Scholten niet faalt oog in oog met Kevin Gadellaa.

Roda JC volgende opponent
Op maandag 6 maart komt Roda JC op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht. De wedstrijd tussen de Utrechters en de Limburgers wordt die avond om 20.00 uur afgetrapt aan de Koningsweg in Utrecht. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen één gratis kaart per persoon bestellen voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De volledige kaartverkoopinformatie vind je HIER.

Helmond Sport – Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
35. Elmo Lieftink 1-0
84. Marcus Scholten 2-0

Gele kaarten: Robin van der Meer (Helmond Sport).

Scheidsrechter: Kevin Puts.

Toeschouwers: 1211.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Robin van der Meer, Mees Kreekels (79. Flor van den Eynden), Gabriël Culhaci; Elmo Lieftink, Peter van Ooijen (69. Marcus Scholten), Jelle Goselink (69. Jafar Arias); Arno van Keilegom (79. Wassim Essanoussi), Martijn Kaars, Lucas Vankerhoven.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Julliani Eersteling (85. Achraf Boumenjal), Wessel Kooy (85. Gibson Yah), Christopher Mamengi, Yannick Leliendal; Yuya Ikeshita (68. Tobias Augustinus-Jensen), Olivier van Eldik (46. Ivar Jenner), Mees Rijks; Eliano Reijnders, Lynden Edhart, Gio-Renys Felicia.