Een punt. Dat hield Jong FC Utrecht afgelopen maandag over aan het thuisduel met De Graafschap, dat in 1-1 eindigde. Aurelio Oehlers zette de Utrechtse talenten op voorsprong, Rio Hillen bepaalde na een klein uur spelen de eindstand. In drie van de vijf wedstrijden die de Utrechtse beloftenploeg in 2023 speelde, pakte het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic punten: drie tegen FC Den Bosch (1-4 winst) en twee keer één; tegen respectievelijk De Graafschap en ADO Den Haag (1-1).

Mutaties tijdens slotweek transfermarkt
De verdedigers Rick Meissen en Kjeld van den Hoek trokken afgelopen week de kleedkamerdeur van Jong FC Utrecht achter zich dicht. Zij komen inmiddels uit voor Sparta Rotterdam. Mohamed Akharaz vertrok eveneens. De aanvaller is op huurbasis aangesloten bij de beloftenploeg van ADO Den Haag. Tegenover het vertrek van dat drietal staat de komst van Tobias Augustinus-Jensen. De 18-jarige jeugdinternational uit Denemarken, een aanvaller, is overgekomen van Odense BK.

Nog geen zege in 2023
Heracles Almelo staat tweede in de Keuken Kampioen Divisie; een positie die aan het einde van de rit recht geeft op directe promotie naar de Eredivisie. De zwart-witten wonnen in competitieverband dit kalenderjaar nog niet; PEC Zwolle was in Almelo met 0-3 te sterk en uit tegen FC Eindhoven werd met 1-0 verloren. Alleen tegen Jong AZ werd in 2023 geoogst door het team van John Lammers, dat tegen de Alkmaarse beloftenploeg met 1-1 gelijkspeelde.

Scandinaviërs maken het verschil
Het zijn vooralsnog toch met name Scandinaviërs die voor het mooie voetbalweer zorgen in Almelo. De Zweedse Noor Emil Hansson is clubtopscorer met dertien treffers, gevolgd door de Zweedse Cubaan Samuel Armenteros met tien doelpunten en de Deen Nikolai Laursen, die tot nu toe negen keer trefzeker was. Ook als het gaat om het voorbereiden van doelpunten slaan de Scandinaviërs de klok bij Heracles Almelo: Hansson leidt het clubklassement van assists met een score van acht, gevolgd door Laursen die bij zes doelpunten de aangever was.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Heracles Almelo – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Vanuit Erve Asito doet FC Utrecht via Twitter en Instagram Stories rechtstreeks verslag van de partij, waarvan flitsen bovendien de revue passeren in het ESPN-programma ‘Voetbal op Vrijdag’.