Jong FC Utrecht neemt het op tegen NAC Breda in Stadion Galgenwaard

20 februari 2023

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) in Utrecht.

Een uur of 28 nadat in Stadion Galgenwaard het laatste eindsignaal klonk van de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht - PSV, is het stadion aan het Herculesplein het decor van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht - NAC Breda. Die pot begint vanavond (maandag) om 20.00 uur.

De zoete smaak van de overwinning proefde Jong FC Utrecht dit kalenderjaar één keer. Tijdens de eerste match van 2023 denderden de Utrechtse talenten in De Vliert over FC Den Bosch heen: 1-4. Vervolgens werd twee keer met het kleinst mogelijke verschil verloren (0-1 van FC Dordrecht, 0-1 van Telstar), bleek Jong AZ te sterk (0-2), was er een uitglijder tegen Heracles Almelo (6-1) en werden er punten gepakt in Den Haag tegen ADO (1-1) en in Utrecht tegen De Graafschap (1-1). Punten oogsten in deze ‘Brabantse week’ (na het duel van vanavond met NAC uit Breda wacht voor de Utrechters vrijdag een uitduel met Helmond Sport) staat hoog op de wensenlijst van de beloftenploeg uit de Domstad.

Vorig seizoen winst
Op eigen veld winnen van NAC Breda: Jong FC Utrecht deed het al eens. Op 4 april 2022 werd het in Stadion Galgenwaard 1-0 voor de Utrechters. Pontus Almqvist was toen de matchwinner. Eerder dit seizoen lukte het de talenten uit Utrecht niet de Bredanaars in het Rat Verlegh Stadion punten af te snoepen. Albert Lottin bezorgde de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic nog wel een vroege voorsprong, maar daarna sloegen de Brabanders toe via Boyd Luccassen (twee goals) en Odysseus Velanas: 3-1.

Winterse versterkingen geven NAC Breda gewenste impuls
NAC Breda staat tiende in de Keuken Kampioen Divisie. De geel-zwarten hebben het vizier omhoog gericht, stelden Peter Hyballa aan als oefenmeester en versterkten de selectie tijdens de januarimaand flink. Cuco Martina (clubloos), Tom Boere (van SC Cambuur), Elías Már Ómarsson (van Nîmes Olympique), Adam Kaied (van Helsingborgs IF), Victor Wernersson (van KV Mechelen) en Casper Staring (van FC Twente) werden aangetrokken om voor een sportieve impuls te zorgen. En die lijkt er te zijn: in 2023 won NAC Breda vier keer, speelde het één maal gelijk en verloor de ploeg één partij.

Tickets online en in de Fanshop verkrijgbaar
Tickets voor het duel met NAC Breda zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond vanaf 19.00 uur ook te koop in de FC Utrecht Fanshop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet het Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Brabanders.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Niet van de partij vanavond in Stadion Galgenwaard? FC Utrecht doet via Twitter en Instagram Stories verslag van het duel met NAC Breda, dat niet op televisie wordt uitgezonden.