Jong FC Utrecht loopt polonaise in Stadion Galgenwaard

20 februari 2023

Utrechtse beloften winnen bij Ramon Hendriks-debuut van NAC Breda: 4-1.

Jong FC Utrecht boekte vanavond (maandag) een even ruime als verdiende overwinning op NAC Breda. In Stadion Galgenwaard liep de Utrechtse ploeg, bij de debuutwedstrijd van Ramon Hendriks, de polonaise: 4-1.

Natuurlijk: de 4-1 overwinning, die staat als een huis. En die vormt, in elk geval in teamopzicht, het allergrootste hoogtepunt van vanavond. Maar aan het Herculesplein zijn er veel meer mijlpalen die worden aangetikt, tijdens het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje tussen Jong FC Utrecht en NAC Breda.

Hendriks maakt eerste minuten
Te beginnen met de debuutpartij van Ramon Hendriks. De verdediger, die sinds zijn komst naar FC Utrecht afgelopen zomer vanwege blessureleed nog geen wedstrijdminuten heeft gemaakt, staat in de basis bij Jong FC Utrecht en doet 45 minuten mee. Naast hem in het centrum van de verdediging staat Tommy St. Jago, die nadat hij een week eerder al zijn eerste 30 speelminuten maakt na lange tijd afwezig te zijn geweest vanwege een blessure nu ook een helft speelt.

Descotte voor het eerst trefzeker
Waar de centrale verdedigers ritme opdoen tegen NAC Breda, daar doet ook aanvaller Anthony Descotte een duit in het hoogtepuntenzakje. De Belg maakt in de eerste volledige wedstrijd die hij in de beloftenploeg speelt zijn eerste doelpunt namens Jong FC Utrecht. Dat is de 3-1, halverwege de tweede helft. Na een mooie dieptepass van Rocco Robert Shein is Descotte zijn directe tegenstanders te snel en slim af en schuift hij de bal bekwaam tegen de touwen.

Sanches Fernandes beslist de partij
Het doelpunt van Descotte zorgt voor een fijne marge voor de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic, die een minuut later écht op rozen komt te zitten. Dan schiet Derensili Sanches Fernandes raak: Jong FC Utrecht 4, NAC Breda 1. Een marge die verdiend is en geen moment meer in gevaar komt.

De rug gerecht na moeizaam begin
En dat terwijl in Utrecht het de Brabanders zijn die binnen tweehonderd tellen de leiding nemen. Tijs Velthuis zet de Bredanaars in de vierde minuut op 0-1. Amper tien minuten later is de boel alweer in balans, na een afgemeten schot van Sanches Fernandes. Hij plaatst de bal in de verre hoek, buiten bereik van Roy Kortsmit: 1-1.

Leliendal haalt verwoestend uit
Met een snoeihard schot bezorgt Yannick Leliendal Jong FC Utrecht een minuut of tien voor de rust een voorsprong. Het eerste doelpunt van Leliendal van dit seizoen zorgt voor een 2-1 ruststand. Die bouwt Jong FC Utrecht na de break dus uit via Descotte en Sanches Fernandes, waardoor de equipe van Kalezic figuurlijk de polonaise loopt.

Vrijdag: Helmond Sport-uit
Vrijdag wacht voor Jong FC Utrecht alweer de volgende wedstrijd. Dan staat Helmond Sport-uit op de rol voor het Utrechtse talententeam. Op datzelfde moment speelt het eerste elftal van FC Utrecht in Rotterdam tegen Sparta. De volgende thuiswedstrijd van Jong FC Utrecht is op maandag 6 maart. Dan komt Roda JC Kerkrade op bezoek in Utrecht.

Jong FC Utrecht - NAC Breda 4-1 (2-1)
4. Tijs Velthuis 0-1
13. Derensili Sanches Fernandes 1-1
37. Yannick Leliendal 2-1
67. Anthony Descotte 3-1
68. Derensili Sanches Fernandes 4-1

Gele kaarten: Lynden Edhart, Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht), Cuco Martina (NAC Breda).