'Je voelt je gewoon betrokken'

08 februari 2023

De tegel van... Jeannette en Owen.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Jeannette en Owen, since 1984/2010. Dat is de tekst die pronkt op een van de honderden supporterstegels die we tegenkomen op de Grâchmuur langs de Bunnikside. 1984 als het geboortejaar van moeder Jeannette en 2010 kenmerkt het jaar waarin haar zoon Owen werd geboren.

Jeannette van Nus en haar twaalfjarig zoontje Owen kregen hun tegel cadeau, zo vertelt Jeannette: “Een presentje van mijn vrouw, Romy. Eigenlijk zat daar niet zo’n heel bijzondere reden achter. Het leek haar gewoon heel leuk om een tegel als cadeau aan ons te geven en wij zijn er uiteraard ontzettend blij mee. Onze geboortejaren die erop vermeld staan zullen ook altijd zo blijven, dat is iets wat nooit gaat veranderen.”

Het zijn haar ouders die het FC Utrecht-gevoel hebben overgebracht op de in Vianen wonende Jeannette: “Al sinds ik heel klein ben ga ik met mijn vader naar het stadion, later ook alleen nadat hij in 2011 kwam te overlijden. Hij was echt een fanatieke supporter, al in de tijd van de oude Galgenwaard. Toen Owen twee jaar was ging hij ook al geregeld mee naar wedstrijden van FC Utrecht in het nieuwe Stadion Galgenwaard.”

Owen geniet zelf onwijs van de sfeer op de Bunnikside tijdens wedstrijden van zijn club, maar daarnaast is hij ook groot supporter van keepers: “Ik ben zelf keeper bij vv Brederodes in Vianen en ik vind het vooral heel leuk als er veel keepersacties zijn. Van alle doelmannen die ik gezien heb bij FC Utrecht ben ik het meest fan van David Jensen, hij had altijd heel veel mooie reddingen.”

De saamhorigheid die het gezin ervaart rondom wedstrijddagen vindt Jeannette het mooist aan FC Utrecht: “Je voelt je gewoon betrokken. Als je buiten het stadion loopt en je komt iemand tegen die je helemaal niet kent van naam maar wel van gezicht, dan maak je even een praatje. Dat is prachtig”, sluit ze af.