Flinke domper voor beloftenploeg in Almelo

03 februari 2023

Jong FC Utrecht incasseert zes tegendoelpunten en verliest: 6-1.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (vrijdag) een ruime nederlaag geleden in Erve Asito. Nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie Heracles Almelo was met 6-1 te sterk. Jong FC Utrecht kwam er in Almelo nauwelijks aan te pas, Mees Rijks redde de eer met de enige Utrechtse treffer.

Een 4-0 achterstand krijgen de Utrechtse beloften te verwerken als het rustsignaal klinkt in het Overijsselse Almelo. In het begin van het tweede bedrijf lijken de Utrechtse talenten iets meer van zich af te bijten en via Mees Rijks doet de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic iets terug. Via een sliding bij de tweede paal weet Rijks de bal binnen te glijden en de achterstand dragelijker te maken, 4-1. Helaas zit er vandaag niet meer in voor de Utrechters.

Vroege strafschop
Ondanks dat Jong FC Utrecht het lastig heeft in de openingsfase van de wedstrijd krijgt het toch een alleraardigste mogelijkheid via Derensili Sanches Fernandes. Vanaf de rand van het zestienmetergebied neemt hij het doel van Michael Brouwer onder vuur. Via het been van een Almeloëse verdediger verdwijnt zijn uithaal over de achterllijn. Aan de andere kant krijgen de Heraclieden op dubieuze wijze een strafschop. Volgens arbiter Jannick van der Laan begaat Christopher Mamengi een overtreding, Nikolai Laursen faalt niet: 1-0.

Thuisploeg uiterst efficiënt
In het kwartier dat volgt heeft Heracles Almelo de overhand, echter is het niet zo dat de beloftenploeg zich helemaal niet laat zien, in tegendeel zelfs: Sanches Fernandes komt een-op-een te staan met doelman Brouwer die met zijn vingertoppen de gelijkmaker weet te voorkomen. Daarna gaat het hard. Binnen zestig seconden loopt Heracles uit naar 3-0 via oud-speler van FC Utrecht Justin Hoogma en Anas Ouahim. Emil Hansson tikt voor rust nog de 4-0 binnen.

Tweede helft voor de statistieken
In de tweede 45 minuten van vanavond probeert Jong FC Utrecht het wel, maar Heracles Almelo is vanavond een maatje te groot. Invaller Lasse Wehmeyer weet met twee doelpunten de eindstand op 6-1 te zetten. Een fixe domper voor de mannen van Hoofdtrainer Darije Kalezic.

Telstar op bezoek
De volgende halte voor Jong FC Utrecht is Telstar. Op maandag 13 februari komen De Witte Leeuwen op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Om 20.00 uur wordt er die dag afgetrapt aan de Koningsweg in Utrecht. Eerder dit seizoen wisten de Utrechtse talenten een punt te pakken in Velsen-Zuid. Derensili Sanches Fernandes en Lynden Edhart brachten de beloftenploeg tot twee keer toe terug van een achterstand: 2-2.

Heracles Almelo – Jong FC Utrecht 6-1 (4-0)
8. Nikolai Laursen 1-0 (strafschop)
23. Justin Hoogma 2-0
24. Anas Ouahim 3-0
34. Emil Hansson 4-0
58. Mees Rijks 4-1
64. Lasse Wehmeyer 5-1
73. Lasse Wehmeyer 6-1

Toeschouwers: 9.940.

Gele kaarten: Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht), Anas Ouahim, Thomas Bruns (Heracles Almelo).

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Opstelling Heracles Almelo:
Michael Brouwer; Marco Rente (74. Sylian Mokono), Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Ruben Roosken (74. Chiel Olde Keizer); Lucas Schoofs, Thomas Bruns, Anas Ouahim (61. Elias Sierra); Ismail Azzaoui (61. Lasse Wehmeyer), Nikolai Laursen (83. Antonio Satriano), Emil Hansson.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Julliani Eersteling, Dylan Timber (83. Wessel Kooy), Christopher Mamengi, Yannick Leliendal (33. Jozhua Vertrouwd); Yuya Ikeshita (33. Olivier van Eldik), Rocco Robert Shein, Mees Rijks; Eliano Reijnders, Lynden Edhart (83. Ivar Jenner), Derensili Sanches Fernandes (60. Aurelio Oehlers).