0 - 3

FC Utrecht verovert Het Kasteel

FC Utrecht heeft dankzij drie doelpunten in een zinderende slotfase vanavond Het Kasteel veroverd. De Domstedelingen waren dankzij treffers van Victor Jensen, Othmane Boussaid en Anthony Descotte met 0-3 te sterk voor Sparta Rotterdam.

Liveblog laatst geupdate om:
24-02-2023 om 23.17

'Hier winnen is niet eenvoudig'

23.16 uur

FC Utrecht neemt drie hele belangrijke punten terug naar de Domstad. Door doelpunten van Victor Jensen, Othmane Boussaid en Anthony Descotte wint FC Utrecht met 3-0 van Sparta Rotterdam. Na afloop stond Hoofdtrainer Michael Silberbauer voor de camera.

 

Primeur voor Boussaid

22.45 uur

Of we over het doelpunt van Othmane Boussaid van vanavond ook nog een leuk feitje hebben? Jazeker!

Boussaid scoorde vorige week in de thuiswedstrijd tegen PSV en vond nu het net in Rotterdam tegen Sparta. Het is voor het eerst dat de jeugdinternational uit België in twee opeenvolgende Eredivisieduels een doelpunt heeft gemaakt.

De eerste van Descotte

22.39 uur

Wat een week voor Anthony Descotte!

De Belgische aanvaller scoorde afgelopen maandag in Stadion Galgenwaard zijn eerste doelpunt namens Jong FC Utrecht, in de Keuken Kampioen Divisie-pot tegen NAC Breda. En vanavond, in Rotterdam, heeft de spits ook zijn eerste Eredivisiegoal gemaakt. Formidable!

 

De eerste van Jensen

22.29 uur

Het doelpunt dat Victor Jensen vanavond maakte, was zijn eerste in dienst van FC Utrecht. Het was ook de eerste treffer die de middenvelder scoorde in de Eredivisie.

Jensen is de eerste Deen die voor FC Utrecht heeft gescoord sinds Simon Makienok op 3 november 2019, toen de Utrechters op eigen veld met 6-0 wonnen van Fortuna Sittard.

Statistieken

22.27 uur

Natuurlijk werpen we ook weer een blik op de statistieken. FC Utrecht maakte in het laatste kwartier het verschil tegen Sparta Rotterdam, dat het eerder dit seizoen in Stadion Galgenwaard ook al met 3-1 klopte.

Karakteristieken

22.19 uur

Het is een avond om nog lang over na te praten, de avond van vandaag. De hoofdrolspelers van editie 2022/2023 van Sparta Rotterdam - FC Utrecht:

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 0-3 (0-0)
74. Victor Jensen 0-1
88. Othmane Boussaid 0-2
89. Anthony Descotte 0-3

Gele kaarten: Shurandy Sambo, Jonathan De Guzmán (Sparta Rotterdam), Luuk Brouwers, Modibo Sagnan (FC Utrecht).

Rode kaart: 50. Adil Auassar (Sparta Rotterdam).

Toeschouwers: 10.000.

Scheidsrechter: Joey Kooij. 

Opstelling Sparta Rotterdam: 
Nick Olij; Shurandy Sambo (90+3. Rick Meissen), Bart Vriends, Adil Auassar, Mica Pinto (83. Younes Namli); Jonathan De Guzmán (83. Elias Hoff Melkersen), Joshua Kitolano, Arno Verschueren; Vito van Crooij (90+3. Jeremy van Mullem), Tobias Lauritsen, Koki Saito (51. Mike Eerdhuijzen).

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Modibo Sagnan, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel (84. Hidde ter Avest); Luuk Brouwers, Jens Toornstra, Sander van de Streek; Taylor Booth (69. Victor Jensen), Tasos Douvikas (84. Anthony Descotte), Othmane Boussaid (90. Bart Ramselaar).

AFGELOPEN!

90

Het laatste fluitsignaal klinkt in Rotterdam, waar FC Utrecht precies doet wat het zo graag wilde doen: winnen, en ruim ook! 0-3!

⚽️ GOAL!

89

En het wordt ook nog 0-3!

Anthony Descotte scoort zijn eerste doelpunt namens FC Utrecht!

⚽️ GOAL!

88

Ja! Dat moet de beslissing zijn! 0-2 voor FC Utrecht! Othmane Boussaid maakt 'm! 

🔃 Twee dubbele wissels

84

Beide trainers voeren een dubbele wissel door.

Bij FC Utrecht komen Hidde ter Avest en Anthony Descotte in de ploeg voor Mark van der Maarel en Tasos Douvikas. Aan Sparta-kant maken Mica Pinto en Jonathan De Guzmán plaats voor Younes Namli en Elias Hoff Melkersen.

⚽️ GOAL!

74

Ja! Dat is 'm! De 0-1 voor FC Utrecht!

In een fase waarin de bezoekers de bovenliggende partij zijn, is het invaller Victor Jensen die met een geplaatste bal in de verre hoek zorgt voor een voorsprong voor de Utrechters!

🟨 De Guzmán krijgt geel

71

De tweede Spartaan die geel krijgt, na Shurandy Sambo: Jonathan De Guzmán

In deze fase van de wedstrijd trekt FC Utrecht het initiatief langzaam maar zeker naar zich toe. De Utrechters zijn er alles aan gelegen te profiteren van het feit dat ze met een speler meer op het veld staan dan opponent Sparta Rotterdam.

🔃 Jensen voor Booth

69

Voor het eerst deze avond wisselt FC Utrecht. Taylor Booth gaat naar de kant en wordt vervangen door Victor Jensen

Klaiber schiet over

65

Een kans voor FC Utrecht nu! Mooie dieptepass van Luuk Brouwers, die Taylor Booth vindt. De Amerikaan legt de bal af op Sean Klaiber, die net over het doel van Nick Olij schiet. Knappe aanval was dat van FC Utrecht!

Vermaak

62

Beduidend meer vermaak in deze tweede helft, dan voor de break.

FC Utrecht heeft het moeilijk in Rotterdam, waar de tien Spartanen veel energie in de wedstrijd leggen en ondanks het feit dat ze met een man minder spelen onverschrokken op jacht zijn naar de openingstreffer. 

We voetballen weer!

51

We voetballen weer in Rotterdam, waar de stadionklok weer is gaan lopen vanaf 50 minuten en 30 seconden

Dat is dus het vertrekpunt van het restant van Sparta-uit: de Spartanen met tien spelers, de Utrechters met een elftal.

Kooij staakt de partij

50

Vanuit de Sparta Rotterdam-tribunevakken wordt gegooid met voorwerpen. Reden genoeg voor scheidsrechter Joey Kooij om de wedstrijd stil te leggen.

Het duel is gestaakt.

🟥 Auassar moet gaan douchen

48

Wat tumult bij een vrije trap van Sparta Rotterdam; vanaf ons plekkie op de perstribune lastig te zien wat daar nu precies gebeurt.

In eerste instantie geeft Joey Kooij de captain van Sparta een gele kaart, maar nadat hij op aanraden van de VAR naar de beelden heeft gekeken, trekt hij die gele prent in en volgt er een rode kaart voor Auassar.

FC Utrecht met elf, Sparta nog maar met tien!

De bal rolt weer!

46

De tweede helft van Sparta Rotterdam - FC Utrecht is van start. Er is door beide trainers niet gewisseld halverwege.

Rust

45

Het is rust in Rotterdam. Geen doelpunten vooralsnog op Het Kasteel, waar FC Utrecht sterk uit de startblokken kwam maar Sparta Rotterdam daarna de partij wat meer naar zich toetrok: 0-0.

🟨 Geel voor Sagnan

45

Op de valreep van de eerste helft incasseert Modibo Sagnan geel. De Fransman brengt een rush van Luxemburger Mica Pinto tot een einde, en Joey Kooij grijpt in.

🟨 Ook Sambo het boekje van Kooij in

38

De tweede gele kaart van de avond gaat naar een Spartaan: Shurandy Sambo. De rechtsback begaat een overtreding op Othmane Boussaid, juist op het moment dat FC Utrecht een tegenaanval inzet.

In deze fase van de wedstrijd heeft het team van Silberbauer het moeilijk in Rotterdam, waar Sparta het initiatief neemt en de beste en meeste kansen krijgt. 

FC Utrecht ontsnapt

33

Sparta Rotterdam-linksback Mica Pinto troeft zijn directe tegenstanders af en komt met een uitmuntende voorzet op de proppen, die Arno Verschueren in staat stelt het doel van FC Utrecht onder vuur te nemen. De Domstedelingen ontsnappen, want de Spartaan schiet naast.

🟨 Brouwers op de bon

27

De eerste gele kaart van de avond is voor Luuk Brouwers. De middenvelder van FC Utrecht maakt een overtreding ter hoogte van de middenlijn, aan de zijkant van het veld. Brouwers stond op scherp en dat betekent dat hij het thuisduel met Fortuna Sittard van volgende week vrijdag aan zich voorbij moet laten gaan.

De eerste kans!

15

Daar is de eerste kans van de avond!

Tasos Douvikas wordt aangespeeld door Taylor Booth, die de spil is van een rappe Utrechtse aanval. De Griekse aanvaller schiet, keeper Nick Olij redt met zijn knie. 

Brouwers kan verder

11

Even schrikken is het, als Luuk Brouwers naar de grond gaat na een duel op eigen helft. De middenvelder wordt behandeld en kan, zo is de conclusie, gelukkig de wedstrijd voortzetten.

FC Utrecht neemt in de openingsfase het initiatief, al resulteert dat vooralsnog niet in grote kansen.

Game on!

1

De bal rolt in Rotterdam, waar FC Utrecht en Sparta speelronde 23 hebben afgetrapt.

FC Utrecht is vanavond van start gegaan in deze formatie:

Warming-up 📸

19.36 uur

De warming-up is van start gegaan. En ja, daar zijn foto's van! 

De ploeg van Jong FC Utrecht ℹ️

19.08 uur

Ook Jong FC Utrecht speelt vanavond om de punten. En wel in Noord-Brabant, tegen Helmond Sport.

Hoofdtrainer Darije Kalezic heeft de volgende basiself samengesteld voor het Keuken Kampioen Divisie-duel.

Kijkje in de kleedkamer 👀

18.53 uur

De openingspartij van speelronde 23 van dit seizoen is het: Sparta Rotterdam - FC Utrecht. De shirts van de spelers van de Utrechtse FC hangen klaar in de kleedkamer. Vlak voordat de voetballers arriveerden, namen we even een kijkje

Hi, mannen! 🚏

18.39 uur

De spelersbus van FC Utrecht is gearriveerd in Spangen. En voor de hoofdingang van Het Kasteel stond onze fotograaf klaar om de aankomst van de selectie vast te leggen:

Namen en rugnummers

18.28 uur

Daar is-ie: de opstelling van FC Utrecht.

In het team van Hoofdtrainer Michael Silberbauer maakt Jens Toornstra zijn rentree in de basiself, nadat hij het vorige duel moest missen vanwege een schorsing. 

Nieuw in de wedstrijdselectie van FC Utrecht is verdediger Ramon Hendriks, die afgelopen maandag zijn eerste speelminuten maakte na geblesseerd te zijn geweest.

Daar zijn we! 🏯

18.00 uur

Het mediateam is gearriveerd in Spangen. Alvast wat eerste foto's van(uit) Het Kasteel:

Barkas en Jensen beschouwen voor 🗣

15.17 uur

Ook Vasilis Barkas en Victor Jensen stonden deze week voor onze camera om te spreken over de naderende uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Het woord is aan de Griekse doelman en de Deense middenvelder:

'Wat weet u, van Sparta Rotterdam - FC Utrecht?' 🗣

14.54 uur

Je hoort de bovenstaande kop bijna uitgesproken worden door Philip Freriks in De Slimste Mens. Nu is de wedstrijd van vanavond natuurlijk geen quiz en geen overhoring, maar het is wél leuk om je alvast bij te laten praten over leuke feitjes en weetjes die met het duel en de actualiteit te maken hebben. En daar is deze video bij uitstek voor gemaakt: 

Ook Jong FC Utrecht in actie ⚽️

14.22 uur

Niet alleen het eerste elftal van FC Utrecht speelt vanavond, ook de beloftenploeg komt in actie.

Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic, dat afgelopen maandag nog met 4-1 won van NAC Breda, gaat nu opnieuw voor succes tegen een ploeg uit Noord-Brabant: Helmond Sport is de tegenstander. Vanuit het Helmond doen we via Twitter verslag van de wedstrijd.

FC Utrecht op 24 februari 🗓

14.03 uur

In 1982 speelde FC Utrecht op 24 februari ook in Rotterdam tegen Sparta. Het werd toen 2-2.

Dat was niet de eerste wedstrijd die de Utrechtse FC op de 24ste dag van de tweede maand speelde; dat gebeurde in 1980. Ook toen in Rotterdam, maar dan tegen Excelsior: 1-1 werd het.

Na die twee duels op 24 februari in Rotterdam in het begin van de jaren tachtig duurde het tot 2002 voordat FC Utrecht weer eens op die dag speelde. In Eindhoven tegen PSV werd met 4-0 verloren. Daarna volgde nog één duel op 24 februari. In 2013 kwam Roda JC Kerkrade op die dag op bezoek in Stadion Galgenwaard. Het werd toen andermaal 4-0, maar dan in het voordeel van FC Utrecht.

Zo ging het de vorige keer... 📸

13.50 uur

De vorige editie van Sparta Rotterdam - FC Utrecht eindigde in 0-3 voor de Domstedelingen.

Tasos Douvikas, Mimoun Mahi en Tim Coremans (eigen doelpunt) zorgden toen voor de Utrechtse goals. En gelukkig hebben we de foto's nog!

Tiendalli heeft vertrouwen 📺

12.05 uur

Oud-speler Dwight Tiendalli was deze week te gast in FC Utrecht TV. De voormalig international heeft vertrouwen in een goed resultaat voor FC Utrecht tegen Sparta Rotterdam.

Bekijk de uitzending van FC Utrecht TV, waarin Tiendalli uiteraard ook uitgebreid ingaat op zijn periode bij FC Utrecht en wat hij tegenwoordig zoal doet - binnen én buiten de lijnen.

Training in beeld 👀

11.28 uur

Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht is de selectie van FC Utrecht deze week klaargestoomd voor het duel met Sparta Rotterdam. Onze fotograaf nam gisteren een kijkje bij de training. Enkele beelden van de afsluitende oefensessie in aanloop naar het bezoek aan Spangen:

Silberbauer blikt vooruit 🗣

10.32 uur

“We verwachten elke wedstrijd dat we energie en vechtlust in het duel leggen”, vertelt Hoofdtrainer Michael Silberbauer van FC Utrecht in aanloop naar het uitduel met Sparta Rotterdam. “Maar daarnaast willen we ook voetbal in de wedstrijd brengen. Je hebt het allemaal nodig, maar sommige wedstrijden vragen meer voetbal of juist meer vechtlust. Al die elementen moeten we elke wedstrijd weer opnieuw brengen.”

Bekijk de volledige vooruitblik van Silberbauer op de wedstrijd van vanavond:

Maximale support 👏

09.35 uur

In een mum van tijd waren de 650 beschikbare kaarten voor het uitvak in Het Kasteel uitverkocht. Maximale support voor FC Utrecht vanavond dus!

Ben jij één van de 650 supporters die van de partij is in Spangen? Alvast een goede reis gewenst!

Vrijdag, wedstrijddag! ⚽️

08.58 uur

Nummer zeven van de Eredivisie op dit moment, FC Utrecht, gaat vanavond op bezoek bij de nummer zes: Sparta Rotterdam. Lukt het de Utrechters te winnen in Spangen, dan is het puntenaantal van beide teams gelijk. Een echte zespuntenwedstrijd dus, daar in Het Kasteel!