1 - 4

FC Utrecht uitgeschakeld door SV Spakenburg

Het bekeravontuur van FC Utrecht van het seizoen 2022/2023 zit erop. De Domstedelingen verloren vanavond (dinsdag) op eigen veld met 1-4 van SV Spakenburg.

Liveblog laatst geupdate om:
28-02-2023 om 23.36

Rankovic: 'Dit is onacceptabel'

23.36 uur

“Een hele zware teleurstelling”, vat Rankovic de uitschakeling samen. “Deze klap moeten we even verwerken, want dit is onacceptabel”, zo vervolgt hij.

Afgelopen

90

De wedstrijd zit erop. FC Utrecht verliest op eigen veld met 1-4 van SV Spakenburg en is uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker.

🔃 Descotte lost Toornstra af

80

Een vervanging bij FC Utrecht. Anthony Descotte komt in de ploeg als vervanger van Jens Toornstra.

⚽️ 1-4...

74

Aanvoerder Floris van der Linden kopt van dichtbij raak: FC Utrecht 1, SV Spakenburg 4.

⚽️ 1-3...

66

SV Spakenburg is direct na de Utrechtse goal trefzeker. Masies Artien kopt raak: 1-3.

⚽️ Douvikas: 1-2!

64

Sander van de Streek brengt Tasos Douvikas in stelling, en de Griekse spits doet de rest: 1-2, FC Utrecht heeft de aansluiting weer te pakken!

Damen redt opnieuw

62

Een puike uithaal van Victor Jensen, maar andermaal redt Alessandro Damen.

Het wordt 0-2...

59

Het staat 0-2 voor SV Spakenburg. Luuk Admiraal ontsnapt aan de aandacht van de Utrechtse achterhoede en passeert vervolgens Vasilis Barkas met een geplaatst schot.

Doelpunt Douvikas afgekeurd

52

FC Utrecht denkt de gelijkmaker te hebben gescoord, maar een goal van Tasos Douvikas na voorbereidend werk van Hidde ter Avest wordt afgekeurd. De VAR constateert buitenspel. Geen 1-1 dus, maar nog altijd 0-1.

Kansenregen

49

De volgende poging komt op naam van Victor Jensen. De Deen, afgelopen vrijdag nog trefzeker tegen Sparta Rotterdam, schiet vanaf een meter of achttien. Alessandro Damen redt.

Aan de andere kant van het veld ook een dijk van een mogelijkheid voor SV Spakenburg. Vasilis Barkas voorkomt een tweede treffer van De Blauwen.

En meteen daarna weer een kans, maar dan voor FC Utrecht: een poging van Jensen wordt door Damen onschadelijk gemaakt.

Maeda schiet

47

De eerste kans van de tweede helft is al snel een feit. Invaller Naoki Maeda trekt naar binnen toe en schiet: net naast!

De bal rolt weer!

46

De tweede helft is begonnen. Nog 45 minuten om de boel om te draaien! 

Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht kijkt tegen een 0-1 achterstand aan en dus is het duidelijk: werk aan de winkel na de break.

🔃 Maeda komt erin

45

Geblesseerd moet Luuk Brouwers de strijd staken. Voor hem komt Naoki Maeda bij FC Utrecht in de ploeg.

🟨 Twee Blauwen op de bon

36

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Nick Verhagen. De SV Spakenburg-verdediger moet op zijn eigen helft ingrijpen.

Amper een minuut later gaat ook aanvoerder Floris van der Linden van de bezoekers het boekje van scheidsrechter Martin van den Kerkhof in.

Jensen met een kans: over!

36

Een FC Utrecht-doelpunt hangt in de lucht in Stadion Galgenwaard, waar het nu Victor Jensen is die van dichtbij een poging kan wagen. De Deen schiet hard, maar over.

Weer een mogelijkheid

34

En daar is de volgende mogelijkheid voor FC Utrecht. Hidde ter Avest kan van dichtbij koppen en doet dat ook. Alessandro Damen houdt de bal tegen.

Damen speelde één keer eerder een wedstrijd in Stadion Galgenwaard, toen als goalie van Excelsior. Destijds hield Damen de nul. 

Douvikas probeert het

27

Een kans voor FC Utrecht, dat vooralsnog moeite heeft de Spakenburgse linies uit elkaar te spelen. Een schot van Tasos Douvikas gaat via een verdediger van SV Spakenburg over.

⚽️ Vroege achterstand

12

SV Spakenburg komt op voorsprong. FC Utrecht geeft Wimilio Vink de gelegenheid te schieten, en dat doet de speler van De Blauwen met verve. Buiten bereik van Vasilis Barkas knalt hij de bal tegen de touwen: 0-1.

Bied op de shirts van de spelers

5

Vanaf nu kun je bieden op de shirts die de spelers van FC Utrecht vanavond dragen.

De opbrengsten van deze veiling komen ten goede aan Turkije & Syrië.

Kijk HIER voor meer informatie en om een bod uit te brengen op deze unieke tricots!

De bal rolt!

1

De wedstrijd is begonnen!

FC Utrecht is in deze formatie aan de bekerwedstrijd gestart: 

De aftrap nadert! 😀

19.36 uur

De spanning in het stadion neemt toe, de tribunes stromen vol, de aftrap komt nabij.

En de warming-up? Die is natuurlijk in volle gang! Enkele foto's vanuit Stadion Galgenwaard:

Een kijkje in de kleedkamer 👀

19.23 uur

De aftrap nadert. Gelukkig is er nog éven tijd om wat foto's te delen van de kleedkamer, zoals die er vanmiddag uitzag voordat de spelers arriveerden.

De ploeg van De Blauwen 🔵⚪️

19.11 uur

Ook de opstelling van de bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg is inmiddels bekend.

Floris van der Linden is de captain van De Blauwen. Hij is bovendien, met vier treffers tot nu toe deze jaargang, gedeeld topscorer van de TOTO KNVB Beker van dit seizoen.

Ha, mannen! 👋

18.51 uur

De spelersbus van FC Utrecht is gearriveerd bij Stadion Galgenwaard. En dat moment legden we natuurlijk vast!

Namen en rugnummers! ℹ️

18.36 uur

De opstelling van FC Utrecht is bekend!

Ten opzichte van de partij van afgelopen vrijdag, toen met 0-3 werd gewonnen in Rotterdam van Sparta, is de basiself van FC Utrecht op twee plekken gewijzigd. Hidde ter Avest en Victor Jensen starten in plaats van Mark van der Maarel en Taylor Booth.

Voor het eerst bij de wedstrijdselectie sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht: Zakaria Labyad. 

Hoofdtrainer Michael Silberbauer ontbreekt vandaag bij FC Utrecht. Hij is ziek.

Duel in teken van Turkije & Syrië

17.49 uur

Voorafgaand aan de Utrechtse bekerderby wordt op verschillende plekken in Stadion Galgenwaard gecollecteerd door de Turkse Ondernemers Vereniging. Met deze opbrengsten heeft de vereniging het doel een nieuwe school te realiseren in het rampgebied.

De wedstrijd van vanavond staat in het teken van Turkije & Syrië. Daar lees je HIER meer over.

Nog even rondkijken! 👀

17.00 uur

Vooruit, omdat het zo mooi is: nog een rondje door Stadion Galgenwaard. 

Over 3 uur gaat hier de Utrechtse derby beginnen!

De weg naar de kwartfinale van SV Spakenburg 🛣

16.15 uur

Moest FC Utrecht drie partijen winnen om de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker te bereiken, SV Spakenburg kwam al vier keer in actie in het toernooi van dit seizoen.

De Blauwen waren in de laatste kwalificatieronde te sterk voor DOVO uit Veenendaal en legden vervolgens ook SV TEC uit Tiel, FC Groningen en VV Katwijk over de knie. Met name de 2-3 overwinning op FC Groningen, in Euroborg nota bene, was een enorme verrassing: nog nooit eerder had SV Spakenburg in het bekertoernooi gewonnen van een team uit de Eredivisie.

Foto's: André Hakvoort

Wat denk jij dat het wordt? 🔮

15.45 uur

Tijd om je glazen bol van stal te halen!

Wat denk jij dat het vanavond wordt bij FC Utrecht - SV Spakenburg? Laat je voorspelling achter op onze pagina op Facebook en maak kans op een leuk prijzenpakket!

Bunnikside en Noordtribune al uitverkocht 🏟

14.57 uur

Het wordt druk vanavond in Stadion Galgenwaard. De Bunnikside en de Noordtribune zijn al uitverkocht voor het Utrechtse onderonsje. Voor de Zuidtribune en de Cityside zijn nog wel tickets verkrijgbaar.

Ook de limited edition FC Utrecht - SV Spakenburg-sjaal is al uitverkocht. Een andere limited edition-sjaal die gisteren is toegevoegd aan de collectie, de Cupfighters-sjaal, is nog wel verkrijgbaar ONLINE en in de Webshop.

Ook vanavond is er een FC Today! 📖

14.09 uur

Bij een Utrechtse derby hoort natuurlijk een programmaboekje. De FC Today is vanavond weer gratis verkrijgbaar in Stadion Galgenwaard.

In het wedstrijdmagazine staat onder meer een interview met achtste finale-matchwinner Naoki Maeda, lees je over 'the road to' van FC Utrecht en SV Spakenburg, worden FC Utrecht-middenvelder Victor Jensen en SV Spakenburg-keeper Alessandro Damen uitgelicht en kom je te weten hoe FC Utrecht het er vandaag in 1981 van af bracht in Tilburg. 

Niet van de partij vanavond, of lees je FC Today liever online? Dat kan HIER.

Feitjes en weetjes 📊

13.51 uur

FC Utrecht en SV Spakenburg stonden in de beker één keer eerder tegenover elkaar. Dat was in het seizoen 1999/2000, toen er nog poulerondes werden gespeeld in het begin van het toernooi. FC Utrecht won met 6-1. Namens de Domstedelingen scoorden Jamie Forrester (3), Marinus Dijkhuizen (2) en John de Jong. Hilmi Mihci redde namens De Blauwen de eer.

Meer feitjes en weetjes over het duel van vanavond lees je HIER.

Silberbauer blikt vooruit 🗣

13.04 uur

“Het is een bekerwedstrijd dus we weten dat ze met alles zullen komen wat ze in zich hebben”, zo begint Hoofdtrainer Michael Silberbauer zijn antwoord op de vraag hoe hij ervoor zorgt dat er geen gemakzucht in zijn ploeg komt. “Maar het is belangrijk dat wij ook veel energie in de wedstrijd brengen en dat we doen wat er van ons verwacht wordt. We moeten laten zien dat we in de Eredivisie spelen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Silberbauer op FC Utrecht - SV Spakenburg:

De afsluitende training in beeld 📸

12.18 uur

FC Utrecht werkte gisteren de afsluitende training af voor het thuisduel met SV Spakenburg. En onze fotograaf? Die was natuurlijk van de partij op het FC Utrecht Topsportcentrum!

Op bezoek bij De Blauwen ⚽️

11.05 uur

In aanloop naar de cupclash van vanavond brachten we een bezoek aan de Blauwe zijde van De Westmaat. Met trainer Chris de Graaf, bekertopscorer Floris van der Linden én SV Spakenburg-keeper en FC Utrecht-liefhebber Alessandro Damen blikken we vooruit op de derby van dinsdag.

Even rondkijken 👀

10.04 uur

In en rondom Stadion Galgenwaard zijn de voorbereidingen op het duel van vanavond natuurlijk al in volle gang. We namen alvast een kijkje in het stadion, waar over iets minder dan tien uur wordt afgetrapt.

Derbydag!

09.07 uur

Vandaag is het zover! De wedstrijd die vanaf het moment dat de balletjes 'FC Utrecht' en 'SV Spakenburg' achtereenvolgens uit de koker kwamen tijdens de loting van de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker dagelijks over de tong ging in Utrecht en Bunschoten-Spakenburg gaat gespeeld worden!