FC Utrecht-talenten opgeroepen voor Suriname Onder 17

06 februari 2023

Duo in selectie voor Concacaf Onder 17 Kampioenschap.

De FC Utrecht-talenten Lebron Campagne (foto) en Jahlani Fonteni zijn opgeroepen voor Suriname Onder 17. Dat team doet deze maand mee aan het Concacaf Onder 17 Kampioenschap. Dat is een toernooi waar Onder 17-landenteams uit Noord- en Midden- Amerika alsmede het Caribische gebied deelnemen. Het toernooi wordt gespeeld in Guatemala.

Campagne is bezig aan zijn eerste seizoen in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Hij speelde eerder voor onder meer Alphense Boys en WV-HEDW. Fonteni komt sinds 2017 uit in de Academie van FC Utrecht en droeg voor die tijd de shirts van onder meer Zeeburgia en PEC Zwolle.

Voor Suriname Onder 17 begint het toernooi, omgerekend naar Nederlandse tijd, op maandag 13 februari om 2 uur ’s nachts met een wedstrijd tegen Honduras Onder 17. Op dinsdag 14 februari, om 23.00 uur, is vervolgens Haïti Onder 17 de tegenstander van de Surinaamse talenten die in het slotduel van de poulefase spelen tegen El Salvador Onder 17. Die pot begint op donderdag 16 februari om 23.00 uur.

Zestien teams zijn verdeeld over vier groepen. De nummers één, twee en drie van elke poule bereiken de knock-out fase van het toernooi, waarvoor de Onder 17-teams van Nicaragua, Bermuda, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek al zijn geplaatst. De vier teams die uiteindelijk de halve finale bereiken, plaatsen zich voor het Wereldkampioenschap voor Onder 17-ploegen, dat eind dit jaar in Peru wordt gespeeld.