2 - 0

FC Utrecht onderuit in Arnhem

FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) een pijnlijke nederlaag geleden in Arnhem. Na een rode kaart voor Carlens Arcus kwam Vitesse met tien man te staan. Echter waren het wel de Gelderlanders die aan het langste eind trokken. Million Manhoef en Maximilian Wittek brachten de einduitslag op 2-0.

Liveblog laatst geupdate om:
13-02-2023 om 09.48

'Te weinig gecreëerd'

17.31 uur

FC Utrecht gaat met lege handen terug naar Utrecht. In Arnhem verliest de ploeg uit de Domstad met 2-0 van Vitesse. Na afloop van dit duel stond Hoofdtrainer Michael Silberbauer voor de camera.

Statistieken

16.50 uur

De statistieken die horen bij de 2-0 nederlaag van vandaag.

Karakteristieken

16.44 uur

De karakteristieken die horen bij deze editie van Vitesse - FC Utrecht vind je hier.

Vitesse – FC Utrecht 2-0 (0-0)
64. Million Manhoef 1-0
90+4. Maximilian Wittek 2-0

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Rode kaart: 51. Carlens Arcus (Vitesse)

Gele kaarten: Can Bozdogan, Jens Toornstra (FC Utrecht), Dominik Oroz (Vitesse).

Toeschouwers: 13.211.

Opstelling Vitesse:
Kjell Scherpen; Carlens Arcus, Dominik Oroz, Nicolas Isimat-Mirin, Maximilian Wittek; Melle Meulensteen, Ryan Flamingo, Marco van Ginkel; Million Manhoef (90+1. Tomas Hajek), Bartosz Bialek (88. Mohamed Sankoh), Gabriel Vidovic (52. Romaric Yapi).

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Ruben Kluivert, Mark van der Maarel (87. Derensili Sanches Fernandes); Jens Toornstra, Can Bozdogan (65. Luuk Brouwers), Sander van de Streek (83. Anthony Descotte); Taylor Booth (65. Victor Jensen), Tasos Douvikas, Othmane Boussaid (65. Naoki Maeda).

Einde wedstrijd.

16.26 uur

Een pijnlijke nederlaag voor FC Utrecht in Arnhem. De Utrechters gaan met 2-0 onderuit in GelreDome.

⚽️ Doelpunt Vitesse

90+4

Maximilian Wittek stift de bal voorbij Vasilis Barkas, 2-0 en de wedstrijd lijkt beslist.

🔃 Manhoef naar de kant

90+1

Doelpuntenmaker Million Manhoef wordt naar de kant gehaald, Tomas Hajek is zijn vervanger bij Vitesse.

5 minuten extra

90

Vijf minuten extra tijd, zo heeft arbiter Jannick van der Laan besloten.

Kopkans Douvikas!

89

Tasos Douvikas met de kans op de gelijkmaker, maar met een katachtige reflex weet Kjell Scherpen zijn doel vooralsnog schoon te houden.

🔃 Laatste wissel aan Utrechtse zijde

87

Derensili Sanches Fernandes komt in het veld en Mark van der Maarel maakt plaats.

🟨 Toornstra geel

85

Jens Toornstra krijgt de gele prent van arbiter Jannick van der Laan.

Nog een minuut of vijf te spelen hier in GelreDome.

🔃 Anthony Descotte valt in

84

Anthony Descotte komt in de ploeg voor Sander van de Streek en daarmee maakt Descotte zijn debuut voor FC Utrecht.

FC Utrecht dringt aan

76

De Utrechters dringen aan maar weten nog geen groot gevaar te stichten voor het doel van Kjell Scherpen. Vitesse houdt vooralsnog met niet al teveel moeite stand.

🔃 Drie wissels bij FC Utrecht

65

Drie wissels bij FC Utrecht. Luuk Brouwers, Naoki Maeda en Victor Jensen lossen Can Bozdogan, Taylor Booth en Othmane Boussaid af.

Come on, boys!

⚽️ Vitesse pakt de leiding

64

Met een man minder komen de Vitessenaren op voorsprong. Million Manhoef schiet in de verre hoek raak, 1-0.

Van Ginkel schiet over

59

Daar was Vitesse aan de andere kant razendsnel weg. Million Manhoef legt de bal laag voor waarna Marco van Ginkel de trekker overhaalt. Zijn schot vliegt echter over.

Dat scheelt niets!

55

Sander van de Streek met een enorme kans voor FC Utrecht. Op een lage voorzet vanaf de rechterkant lijkt hij de bal binnen te lopen, maar op de doellijn brengt een Vitesse-verdediger redding.

🟨 Ook geel voor Bozdogan

53

Namens FC Utrecht pakt Can Bozdogan de eerste gele kaart. De vrije trapt die daarop volgt levert geen gevaar op: Marco van Ginkel schiet in de muur.

🔃 Wissel bij Vitesse

52

Gabriel Vidovic verlaat het veld, Romaric Yapi is zijn vervanger.

🟥 Rood voor Arcus

51

Carlens Arcus krijgt de rode kaart van arbiter Jannick van der Laan na een harde charge op Sander van de Streek. Dat besluit de scheidsrechter na het checken van de beelden. 

De tweede helft is van start!

46

Geen wijzigingen bij beide elftallen, dat betekent dat we verdergaan met dezelfde 22 spelers als voor de rust.

💪 Come on FC Utrecht!

Rust in Arnhem

45

⚖️ Na een eerste helft zonder al te veel dreigende momenten staat de brilstand nog steeds op het scorebord: 0-0.

Poging van Vidovic

44

Gabriel Vidovic haalt uit van een meter of zestien en Vasilis Barkas heeft de nodige moeite met dat afstandsschot. Hij verwerkt de bal naar de zijkant van het veld en het gevaar is geweken.

🟨 Geel voor Dominik Oroz

41

Dominik Oroz is de eerste die vanmiddag op de bon gaat. Na een overtreding op Tasos Douvikas gaat hij het boekje van Jannick van der Laan in.

Vooralsnog geen doelpunten

40

Nog ruim vijf minuten tot de rust en op wat speldenprikjes na weten zowel Vitesse als FC Utrecht aanvallend nog niet bijster veel te creëren. Verdedigend staat het bij beide ploegen vooralsnog prima.

Resultaat is dat 0-0 nog altijd de tussenstand is.

Taylor Booth raakt Kjell Scherpen

26

Daar is de grootste mogelijkheid van de wedstrijd tot dusver, en een behoorlijke! Taylor Booth schudt zijn directe tegenstander van zich af en komt een-op-een te staan met Kjell Scherpen, maar de goalie van Vitesse staat in de weg.

In balans

21

De eerste helft is bijna halverwege en Vitesse en FC Utrecht zijn in balans. Het eerste kwart van het duel heeft nog geen al te grote kansen opgeleverd. De wedstrijd speelt zich vooral af op het middenveld.

Enkele foto's van de eerste twintig minuten!

Schotkans Douvikas!

12

Daar is de Eredivisietopscorer met het eerste grote wapenfeit namens FC Utrecht. Tasos Douvikas wordt weggestuurd en besluit maar eens uit te halen aan de rechterkant buiten het strafschopgebied.

De bal vliegt naast het doel van Kjell Scherpen.

Eerste redding Barkas

4

Million Manhoef is de eerste speler vanmiddag die het doel van Vasilis Barkas onder vuur neemt. Zijn schot is echter een eenvoudige prooi voor de Griekse goalie.

Aan de andere kant lijkt Sander van de Streek een goede kans te hebben op de openingstreffer, maar hij krijgt de bal net niet lekker mee waardoor keeper Kjell Scherpen kan ingrijpen.

De bal rolt in Arnhem!

1

Vitesse - FC Utrecht is na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers en hun nabestaanden van de aardbevingen in Turkije en Syrië begonnen.🙏

In de volgende formatie starten de Utrechters vandaag het duel.

Aftellen...

14.15 uur

Over een klein kwartier gaan we beginnen aan Vitesse - FC Utrecht. De spelers trekken hun laatste sprintjes van de warming-up en vervolgen daarna hun weg naar de kleedkamers. 

Van de eerste acht officiële wedstrijden onder Hoofdtrainer Michael Silberbauer verloor FC Utrecht er maar één, uit bij FC Twente (2-0).

Kan de wedstrijd vandaag ook winnend worden afgesloten? Dat is de vraag! 

Warming-up in volle gang...

14.00 uur

De spelers hebben het veld in GelreDome betreden voor de warming-up. Nog een half uur en dan gaat de bal rollen hier in Arnhem. 

Net zoals in de bekerwedstrijd tegen AZ zal ook voorafgaand aan het duel vandaag een minuut stilte in acht worden genomen om steun te betuigen aan de slachtoffers en hun nabestaanden van de natuurramp in Turkije en Syrië.

Elf namen van de thuisploeg

13.48 uur

Phillip Cocu stuurt de volgende elf namen het veld in namens de thuisploeg.

Kjell Scherpen; Carlens Arcus, Dominik Oroz, Nicolas Isimat-Mirin, Maximilian Wittek; Melle Meulensteen, Ryan Flamingo, Marco van Ginkel; Million Manhoef, Bartosz Bialek, Gabriel Vidovic.

Ondertussen is ook Vasilis Barkas begonnen aan zijn warming-up in GelreDome!

🌱 𝗩𝗲𝗹𝗱𝗶𝗻𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲 ✅

13.32 uur

De grasmat in GelreDome is zojuist onder de loep genomen door de spelers van FC Utrecht. Onze fotograaf was uiteraard ter plekke om wat mooie plaatjes vast te leggen. 

👀 Kijkje in de kleedkamer!

13.15 uur

Even een kijkje in de kleedkamer van de gasten in GelreDome, waar alles in gereedheid is en wordt gebracht voor de spelers die zojuist gearriveerd zijn in Arnhem. Op naar de warming-up!

❤️🤍 Onze 𝗹𝗶𝗻𝗲-𝘂𝗽!

13.04 uur

De elf namen die het veld in worden gestuurd door Hoofdtrainer Michael Silberbauer zijn bekend. Ruben Kluivert maakt voor de tweede keer zijn opwachting in de basiself van FC Utrecht. 

Gearriveerd! 📍

12.40 uur

Inmiddels is het FC Utrecht mediateam gearriveerd in Arnhem. Dat gaf ons de mogelijkheid om even het strijdtoneel voor vanmiddag te bekijken en wat mooie plaatjes te maken!

Wedstrijd onder leiding van Jannick van der Laan

12.32 uur

Het arbitrale zestal voor het treffen met de Arnhemmers staat onder leiding van Jannick van der Laan. Vanuit Zeist is Danny Makkelie de VAR. 

Het complete zestal vind je hieronder.

De belangrijkste feitjes & weetjes!

12.01 uur

Voor elke competitiewedstrijd nemen we de belangrijkste feitjes en weetjes door in aanloop naar de aankomende pot. Heb je ze gemist? Geen probleem! Hier vind je de belangrijkste Facts & Figures over Vitesse - FC Utrecht. 

Voorbeschouwing met Hoofdtrainer Michael Silberbauer

11.29 uur

“Je kan er nog niet echt heel veel mee”, reageert Silberbauer op de vraag hoe tevreden de Deen is over zijn eerste acht officiële wedstrijden als Hoofdtrainer, waarin hij er maar één verloor. “Ik ben nog steeds bezig om onszelf te ontwikkelen, dat is hoe de voetbalwereld werkt, de volgende wedstrijd telt.”

En die volgende pot wordt gespeeld tegen Vitesse: “De afgelopen weken presteren zij steeds beter. Het is weer een nieuwe uitdaging voor ons en dat begint bij de basis. We willen zien dat het team weer klaar is om hard te werken.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing in aanloop naar de wedstrijd van vandaag.

Bekerloting!

10.17 uur

Gisteravond werd in de studio van ESPN de bekerloting voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker verricht. Na drie uitwedstrijden tegen respectievelijk Sportlust '46, Blauw Geel '38 en AZ mogen de Domstedelingen ditmaal thuis aantreden tegen provinciegenoot SV Spakenburg.

De Spakenburgers staan momenteel op een zevende plek in de Jack's League, oftewel de Tweede Divisie. Spakenburg versloeg in eerdere wedstrijden in de strijd om de dennenappel VV DOVO uit Veenendaal (0-1), SV TEC uit Tiel (2-1), FC Groningen in de Euroborg (2-3) en VV Katwijk na strafschoppen (1-1).

De volledige loting voor de kwartfinales:
sc Heerenveen - Feyenoord
De Graafschap - Ajax
PSV - ADO Den Haag
FC Utrecht - SV Spakenburg

Birthday time! 🎉

09.54 uur

Jacob Mulenga blaast vandaag 39 kaarsjes uit. De oud-aanvaller van FC Utrecht maakte maar liefst 45 doelpunten in dienst van de Utrechtse FC.

Fijne verjaardag, Jacob!

1-0 thuisoverwinning

09.18 uur

Eerder dit seizoen werd het tussen FC Utrecht en Vitesse in Stadion Galgenwaard 1-0 voor de Utrechters. Bas Dost werd destijds de matchwinner dankzij zijn doelpunt in de 84ste minuut van de wedstrijd. Hier nog eens enkele foto's van die driepunter op 11 september 2022!

 

Zondag = wedstrijddag!

08.44 uur

Matchday! Vandaag reist de ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer af naar het Gelderse Arnhem. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen Vitesse in GelreDome.

Alle ontwikkelingen rondom die wedstrijd vind je vandaag in dit Matchday Liveblog. FC Utrecht treedt ondanks het feit dat het een uitwedstrijd betreft aan in het vertrouwde rood en wit.