2 - 2

FC Utrecht en PSV delen de punten

Het duel tussen FC Utrecht en PSV in Stadion Galgenwaard leverde vanmiddag (zondag) geen winnaar op. Ruim 22 duizend toeschouwers zagen hoe Othmane Boussaid FC Utrecht met een prachtig doelpunt op voorsprong zette. Goals van Johan Bakayoko en Luuk de Jong zetten de match op zijn kop, waarna Sander van de Streek voor de eindstand tekende: 2-2.

Liveblog laatst geupdate om:
19-02-2023 om 18.26

Nabeschouwing met Hoofdtrainer Michael Silberbauer

18.25 uur

“Ik denk we blij kunnen zijn met de energie die we vandaag in de wedstrijd hebben gestopt”, aldus de oefenmeester na afloop. “De wil die de jongens toonden om er een gevecht van te maken heeft ons een punt opgeleverd en ik denk dat we daar blij mee moeten zijn. Iedereen heeft alles gegeven om een resultaat over de lijn te trekken.”

Bekijk hier de volledige nabeschouwing.

Van de Streek in de boeken

17.15 uur

Namens FC Utrecht scoren in zowel de thuis- als de uitwedstrijd tegen PSV in één seizoen: Sander van de Streek heeft het deze jaargang geflikt.

Een unicum? Nee, maar het is wél bijzonder. Het gebeurde namelijk pas één keer eerder. André Hulshorst kwam namens FC Utrecht tegen PSV tot scoren in de thuis- en de uitpartij in het seizoen 1972/1973.

Statistieken

16.46 uur

Allebei een punt: dat is de uitkomst van editie 2022/2023 van FC Utrecht - PSV. Een blik op de statistieken

Karakteristieken

16.39 uur

Zoek je over pak 'm beet vijf jaar nog eens op welke spelers toen, op 19 februari 2023, ook alweer betrokken waren bij FC Utrecht - PSV, dan kom je deze namen tegen:

FC Utrecht - PSV 2-2 (1-1)
33 Othmane Boussaid 1-0
41 Johan Bakayoko 1-1
57 Luuk de Jong 1-2
59 Sander van de Streek 2-2

Gele kaart: Jarrad Branthwaite (PSV).

Toeschouwers: 22.043.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber (88. Ruben Kluivert), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Mark van der Maarel (74. Hidde ter Avest); Victor Jensen (80. Naoki Maeda), Luuk Brouwers, Sander van de Streek; Taylor Booth, Tasos Douvikas, Othmane Boussaid (80. Bart Ramselaar).

Opstelling PSV:
Walter Benitez; Jordan Teze, Jarrad Branthwaite (71. André Ramalho), Armando Obispo, Patrick van Aanholt (80. Phillipp Mwene); Joey Veerman, Mauro Júnior (71. Érick Gutiérrez), Guus Til; Johan Bakayoko (87. Ismael Saibari), Luuk de Jong, Xavi Simons.

Afgelopen!

90

Het laatste fluitsignaal klinkt, beide ploegen pakken een punt: 2-2.

Dat FC Utrecht overeind blijft tegen de Eindhovenaren, is onder meer te danken aan een dijk van een redding van Vasilis Barkas in de blessuretijd van de partij. De Griek maakt de laatste PSV-kans van de middag onschadelijk en is daarmee belangrijk voor het team. 

Plus zes

90

We gaan nog wel even door, hier aan het Herculesplein: de blessuretijd bedraagt minimaal 6 minuten!

🔃 Kluivert in de ploeg

88

Bij FC Utrecht ook een vervanging: Ruben Kluivert voor Sean Klaiber

🔃 PSV wisselt opnieuw

87

Nog maar eens een wissel bij PSV: Ismael Saibari lost Johan Bakayoko af.

Het spel golft op en neer, hoewel er nog maar enkele minuten te spelen zijn kan deze pot nog alle kanten op!

Wat een save!

83

Wat een redding van Vasilis Barkas! De Griekse goalie slaat een bal, door Guus Til vanuit een halve omhaal geschoten, uit de hoek. 

De eindfase van de wedstrijd is aangebroken, de spanning is om te snijden in Stadion Galgenwaard!

🔃 Welkom terug, Bart Ramselaar!

80

Na een lange en intensieve revalidatieperiode maakt Bart Ramselaar zijn entree in het vlaggenschip van FC Utrecht. De Amersfoorter vervangt Othmane Boussaid. Ook Victor Jensen wordt gewisseld; hij maakt plaats voor Naoki Maeda. 

Bij PSV komt Phillipp Mwene in de ploeg voor Patrick van Aanholt.

🔃 Ook een vervanging bij FC Utrecht

74

Ook FC Utrecht wisselt.

Hidde ter Avest komt in de ploeg als vervanger van Mark van der Maarel. De aanvoerdersband wordt door de linksback overgedragen aan Mike van der Hoorn.

🔃 PSV wisselt

71

André Ramalho en Érick Gutiérrez komen bij PSV in de ploeg als vervangers van Jarrad Branthwaite en Mauro Júnior. Daarmee zijn de eerste wissels van deze editie van FC Utrecht - PSV een feit.

De wedstrijd kan nog alle kanten op: het spel golft op en neer, beide ploegen zijn - precies zoals de stand op dit moment doet vermoeden - aan elkaar gewaagd.

🟨 Branthwaite op de bon

63

Een spijkerharde overtreding van Jarrad Branthwaite op topscorer van de Eredivisie en FC Utrecht Tasos Douvikas. De Griek gaat kermend van de pijn naar de grond, de PSV'er mag met de gele kaart die hij ontvangt niet mopperen, zo is de mening van menigeen in Stadion Galgenwaard.

⚽️ JAAA! 2-2!

59

Het staat alweer gelijk!

Sander van de Streek, die tegen PSV al zo veel vaker doelpunten heeft gemaakt namens FC Utrecht, brengt de stand op 2-2! 

⚽️ 1-2...

57

PSV neemt de leiding.

Luuk de Jong, die enkele minuten eerder een doelpunt scoort dat door de arbitrage terecht wordt afgekeurd vanwege buitenspel, is opnieuw trefzeker. De scheidsrechter keurt het doelpunt op aangeven van zijn assistent in eerste instantie af, maar de VAR beslist anders: 1-2.

Flipperkastvoetbal

55

Het lijkt wel een flipperkast voor het doel van PSV!

In een scrimmage zijn er mogelijkheden voor Tasos Douvikas, Taylor Booth en Mark van der Maarel, maar telkens wordt de bal gekeerd. Daar zit het FC Utrecht niet mee!

De bal rolt weer

46

De tweede helft van FC Utrecht - PSV is van start.

Geen wissels halverwege. FC Utrecht speelt na de break in de richting van de Cityside. 

De eerste helft in beeld 📸

45

Even terugblikken, aan de hand van enkele foto's, op de eerste helft van FC Utrecht - PSV in een sfeervol Stadion Galgenwaard:

Rust

45

Het is rust in Utrecht.

Weinig kansen, maar des te doortastend gaan tot nu toe beide teams daarmee om. Na een wonderschone 1-0 van Othmane Boussaid na dik een uur spelen, zorgde Johan Bakayoko een minuut of vijf voor de break voor de ruststand: 1-1.

⚽️ De gelijkmaker...

41

Het staat weer gelijk.

Net zoals FC Utrecht, gaat PSV zorgvuldig met de spaarzame kansen om. Van dichtbij schuift Johan Bakayoko de bal binnen: 1-1.

⚽️ GOAL!

33

Ja! Raak!

Wat. Een. KNAL!

Vanuit een corner wordt de bal afgeslagen en vervolgens opgepakt door Othmane Boussaid. De Belg legt aan, vanaf dik twintig meter, en rost de bal de bovenhoek in. Een pareltje van een doelpunt!

FC Utrecht 1, PSV 0!

Weinig kansen

22

Het eerste kwart van FC Utrecht - PSV zit erop. In Stadion Galgenwaard zien 22.043 toeschouwers vooralsnog een wedstrijd waarin de kansen schaars zijn. 

Eerste kans

7

De eerste kans van de middag is voor PSV. Na een vrije trap vanaf de linkerflank komt de bal voor het doel, voor de voeten van Luuk de Jong. De aanvoerder van de Brabanders schiet, Vasilis Barkas redt.

We zijn van start!

1

De bal rolt in Stadion Galgenwaard!

In de volgende formatie is FC Utrecht aan het thuisduel met PSV begonnen: 

De elf van PSV

14.14 uur

PSV treedt met de volgende elf spelers aan vandaag: Walter Benitez, Jordan Teze, Armando Obispo, Xavi Simons, Luuk de Jong, Mauro Júnior, Guus Til, Jarrad Branthwaite, Joey Veerman, Johan Bakayoko, Patrick van Aanholt.

Trainer Ruud van Nistelrooij ontbreekt vanwege ziekte. Beterschap, Ruud!

Terug van weggeweest

14.09 uur

Terug van weggeweest in de wedstrijdselectie van FC Utrecht: Tommy St. Jago en Bart Ramselaar. De door FC Utrecht opgeleide spelers kampten de voorbije tijd met blessures, maar zijn nu weer inzetbaar. St. Jago maakte onlangs al zijn rentree op het veld in een wedstrijd van Jong FC Utrecht. 

Warming-up

13.58 uur

De warming-up is begonnen. Als eerste gestart met het warmdraaien, zoals te doen gebruikelijk: keeper Vasilis Barkas.

Ha, mannen! 😀

13.30 uur

Daar zijn ze: de spelers van FC Utrecht. Onze fotograaf stond de spelersbus al op te wachten en legde de aankomst van het team van Hoofdtrainer Michael Silberbauer vast:

Namen en rugnummers

13.16 uur

Dit zijn ze: de spelers die namens FC Utrecht straks aan de aftrap staan van de wedstrijd tegen PSV.

Victor Jensen maakt zijn basisdebuut bij de Utrechtse FC. De Deen, die deze winter overkwam van Ajax, debuteerde onlangs al. En nu maakt hij dus voor de eerste keer deel uit van de basiself. 

Cityside 👀

12.18 uur

Er staat wat moois te gebeuren op de Cityside. Straks zullen we zien wat het precies is! 

Een kakelverse FC Today

11.48 uur

Natuurlijk is er vandaag ook weer een programmaboekje. Op de cover staat Sean Klaiber, die in deze editie van de FC Today uitgebreid aan het woord komt.

In het wedstrijdmagazine van vandaag worden Taylor Booth en Xavi Simons uitgelicht, gaan we terug naar deze dag in 2012, kom je een mooie poster tegen, vind je een lekker en gezond recept: en nog veel meer!

Niet in het stadion, of lees je 'm liever online? Dat kan HIER.

Feitjes en weetjes

11.09 uur

Straks op de tribune de sier maken met wat extra parate kennis over FC Utrecht - PSV? Bekijk dan de Facts & Figures-video!

Alleen online kaartverkoop

11.04 uur

In navolging van de Bunnikside is ook de Zuidtribune inmiddels uitverkocht!

De laatste tickets voor FC Utrecht - PSV worden alleen ONLINE verkocht. De stadionkassa's blijven vandaag dicht. Uiteraard is het infoloket in de ticketingunit op het plein voor de Cityside wél geopend.

Training in beeld

10.14 uur

Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht werkte de selectie van FC Utrecht deze week toe naar de pot van vandaag tegen PSV. Onze fotograaf was vrijdag van de partij om de training vast te leggen. Vijftien foto's van die sessie:

Silberbauer blikt vooruit

09.57 uur

“Wij moeten week voor week beter worden in onze structuur”, begint Hoofdtrainer Michael Silberbauer zijn antwoord op de vraag wat zijn ploeg moet laten zien tegen PSV. “Om van grotere clubs te winnen hebben we energie nodig, maar ook periodes waarin we aan de bal kunnen blijven.”

Hier kun je de volledige voorbeschouwing bekijken:

Alvast een kijkje in het stadion

09.40 uur

Kom je vanmiddag naar Stadion Galgenwaard, maar kun je simpelweg niet wachten om alvast een glimp van de thuishaven van FC Utrecht op te vangen? Geen probleem: de mediacrew is al van de partij en liep een rondje door het stadion:

Matchday!

08.27 uur

Goedemorgen! Het is zondag, maar veel voornamer nog: het is wedstrijddag! FC Utrecht speelt vanmiddag in Stadion Galgenwaard tegen PSV. De Utrechters willen het gat met nummer zes Sparta Rotterdam verkleinen, PSV wil volop mee blijven doen in de strijd om het kampioenschap. Op naar een mooie voetbaldag!