Beloftenploeg treedt in eigen huis aan tegen Telstar

13 februari 2023

Jong FC Utrecht vanavond aan de bak tegen Noord-Hollanders.

De Utrechtse beloftenploeg speelt vanavond in speelronde 24 van de Keuken Kampioen Divisie op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Telstar. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt aan de Koningsweg in Utrecht tegen het elftal van Mike Snoei.

Een flinke dreun kregen de Utrechtse talenten te verwerken tien dagen geleden in Erve Asito in Almelo. Daar werd van Heracles Almelo met 6-1 verloren. Mees Rijks maakte namens de Utrechters het enige doelpunt op een avond die de Domstedelingen zo snel mogelijk willen vergeten. Vanavond is de kans om die nederlaag recht te zetten, thuis tegen Telstar!

Vier duels ongeslagen
Jong FC Utrecht is al vier wedstrijden ongeslagen tegen Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste vier potten tegen de De Witte Leeuwen eindigde respectievelijk in 2-3 (uit), 3-0 (thuis), 1-3 (uit) en 2-2 (uit). Alleen tegen FC Dordrecht wisten de Utrechtse beloften ooit langer zonder nederlaag te blijven, zeven keer in totaal. De laatste ontmoeting tegen elkaar vond plaats in Velsen-Zuid en eindigde dus in 2-2. Derensili Sanches Fernandes en Lynden Edhart brachten destijds de Utrechtse talenten tot twee keer toe terug van een achterstand.

Telstar in aardige vorm
De Witte Leeuwen verkeren in prima vorm. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen en een keer gelijkgespeeld. Alleen tegen Almere City FC werd er nipt verloren met 0-1. De drie overwinningen boekte Telstar uit bij De Graafschap (0-1), thuis tegen MVV Maastricht (5-3) en thuis tegen Jong AZ (1-0). In Dordrecht werd er een punt geoogst: 0-0.

Mogelijke mijlpaal
De 19-jarige Mees Rijks kan de tweede speler worden die voor zijn twintigste verjaardag vijftien doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie weet te maken voor Jong FC Utrecht na Nick Venema.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht - Telstart begint vanavond (maandag) om 20.00 uur. Vanaf Sportcomplex Zoudenbalch doet FC Utrecht via Twitter en Instagram Stories rechtstreeks verslag van de partij.