Eerder dit seizoen was FC Utrecht met 1-0 te sterk voor Vitesse. In Stadion Galgenwaard was Bas Dost toen, op 11 september 2022, de matchwinner. Bij FC Utrecht was Henk Fraser de oefenmeester, bij Vitesse zat Thomas Letsch op de bank. Inmiddels staat in Utrecht uiteraard Michael Silberbauer voor de groep en wordt Vitesse getraind door Phillip Cocu.

In het seizoen 2015/2016 won FC Utrecht voor het laatst beide ontmoetingen met Vitesse.

FC Utrecht verloor slechts 1 van zijn laatste 13 wedstrijden in alle competities.

De vorige 2 uitduels die FC Utrecht speelde, waren tegen AZ. In de Eredivisie werd het in Alkmaar 5-5, in de TOTO KNVB Beker trok FC Utrecht eerder deze week na 120 minuten aan het langste eind: 1-2.

Cocu won als trainer van PSV alle 10 Eredivisie-ontmoetingen met FC Utrecht, met een doelsaldo van 34 goals voor en 6 treffers tegen. Hij is de derde trainer in de historie die zijn eerste 10 duels in de Eredivisie tegen een specifieke club allemaal heeft gewonnen. Guus Hiddink presteerde het tegen NEC (10 in de periode 1989 – 2006) en Erik ten Hag tegen Sparta Rotterdam (10 in de periode 2016 – 2022). Voor zowel Hiddink als Ten Hag volgde er (vooralsnog) geen elfde Eredivisieduel tegen hun favoriete tegenstander.

In Arnhem won FC Utrecht in de Eredivisie 3 keer van Vitesse. Dat was in 2002/2003 (1-4), 2010/2011 (1-4) en 2015/2016 (1-3). Vitesse pakte in 26 gevallen de volle buit, 8 keer werd het gelijk.

In de laatste 8 Eredivisiepartijen die FC Utrecht tegen Vitesse speelde, vond de ploeg uit Utrecht steeds maximaal 1 keer het net (in totaal 6 doelpunten).

Tasos Douvikas is topscorer van FC Utrecht én de Eredivisie. De Griek heeft 11 treffers achter zijn naam staan dit seizoen. Hij stond in 10 van de 19 wedstrijden die FC Utrecht dit seizoen speelde in de basis.

In de laatste 3 Eredivisiewedstrijden van FC Utrecht opende Douvikas de score. De aanvaller kan de eerste speler worden sinds Gyrano Kerk in 2018 die in 4 opeenvolgende duels van FC Utrecht scoort.

Vitesse pakte dit seizoen 7 punten in GelreDome. Alleen SC Cambuur (3 punten) presteert deze jaargang in de Eredivisie op eigen veld slechter.

Voormalig Vitessenaar Sander van de Streek maakte in de Eredivisie 21 uitdoelpunten namens FC Utrecht. Hij staat in dat klassement gedeeld derde, met John van Loen. Michael Mols (26 goals) staat tweede, Leo van Veen voert de ranglijst aan met liefst 60 Eredivisie-uitgoals namens FC Utrecht.

Van de laatste 8 duels die Vitesse speelde in de Eredivisie eindigden er 6 in een gelijkspel.

Vitessenaar Maximilian Wittek (1 doelpunt dit seizoen) behoort tot de Eredivisiespelers met de meeste schoten achter hun naam: 55. Alleen Burak Yilmaz van Fortuna Sittard (59 schoten, 8 goals), Jens Odgaard van AZ (59 schoten, 7 doelpunten) en Feyenoorder Orkun Kökcü (57 schoten, 8 treffers) schoten vaker deze jaargang.

Bij Vitesse ontbreekt Matus Bero vanwege een schorsing. Bero (44 keer geel in totaal) heeft Theo Janssen geëvenaard als speler met de meeste gele kaarten voor Vitesse in de Eredivisie. Bij FC Utrecht staan Mark van der Maarel, Taylor Booth, Luuk Brouwers en Jens Toornstra op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO