In de Eredivisie is FC Utrecht 14 wedstrijden op rij ongeslagen tegen sc Heerenveen. Die serie bestaat uit 8 overwinningen en 6 gelijke spelen.

Alleen tegen Excelsior (17 wedstrijden, van 1970 tot 1983), De Graafschap (14 duels, van 1996 tot 2002) en Sparta Rotterdam (14 partijen, van 2009 tot nu) heeft FC Utrecht in de Eredivisie een ongeslagen serie van een dusdanige lengte al eerder neergezet.

De Friezen, op hun beurt, kenden in de Eredivisie alleen tegen Ajax (27 matchen, van 2009 tot nu) ook een reeks van minstens 14 opeenvolgende ontmoetingen zonder overwinning.

FC Utrecht won de laatste 3 Eredivisie-ontmoetingen met sc Heerenveen: 2-1, 1-2 en 1-2.

Van de laatste 4 Eredivisieduels die sc Heerenveen speelde, verloor de ploeg van Kees van Wonderen er 3.

FC Utrecht speelde afgelopen weekend in Alkmaar met 5-5 gelijk tegen AZ. Dat was voor FC Utrecht het meest doelpuntrijke Eredivisieduel sinds de beroemde 6-4 zege op Ajax in november 2011.

FC Utrecht verloor in de laatste 5 Eredivisieseizoenen slechts 2 keer een thuiswedstrijd op zaterdag: 9 overwinningen, 8 remises en 2 nederlagen. In diezelfde periode verloor FC Utrecht in thuisduels op zondag 7 keer zo vaak: 20 overwinningen, 8 gelijke spelen, 14 nederlagen.

Van de 7 overwinningen die sc Heerenveen dit seizoen boekte in de Eredivisie, werden er 6 neergezet tegen teams die bij het ingaan van deze speelronde lager gerangschikt staan dan de Friezen. De enige uitzondering: FC Twente, dat door sc Heerenveen met 2-1 werd geklopt.

FC Utrecht-spits Tasos Douvikas gaat met 10 treffers aan kop van de topscorerslijst van de Eredivisie.

Sydney van Hooijdonk is met 6 goals momenteel clubtopscorer van sc Heerenveen. Hij scoorde niet in zijn laatste 7 Eredivisieduels.

Sander van de Streek heeft met zijn treffer van afgelopen weekend Willy Carbo geĆ«venaard op de topscorerslijst van FC Utrecht in de Eredivisie aller tijden. Van de Streek en Carbo delen de zesde plek met 43 goals. Nummer 5 op die lijst: Ton de Kruijk, met 49 doelpunten.

Voor Van de Streek is sc Heerenveen 1 van de 5 ploegen waar hij het vaakst tegen scoorde in de Eredivisie: 4 keer. De Barnevelder maakte er door de jaren heen ook 4 tegen Heracles Almelo, PEC Zwolle, PSV en Willem II.

Eerder deze week verkocht sc Heerenveen aanvaller Amin Sarr aan Olympique Lyon. Sarr was sinds zijn komst in januari 2022 de meest waardevolle speler voor de Friezen in de Eredivisie.

Bij FC Utrecht staan Luuk Brouwers, Taylor Booth en Mark van der Maarel op scherp. Aan sc Heerenveen-kant is Anas Tahiri 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO