FC Utrecht en PSV stonden in de Eredivisie al 104 keer tegenover elkaar. In 11 van die gevallen won FC Utrecht, en 10 van die zeges werden door de Utrechters in eigen stad geboekt.

Van de laatste 19 ontmoetingen tussen FC Utrecht en PSV in de Eredivisie wonnen de Utrechters er 1. Dat was op 19 oktober 2019. Het werd toen 3-0 voor FC Utrecht. Bij PSV waren er die dag rode kaarten voor Jorrit Hendrix en Nick Viergever. Viergever is tegenwoordig captain van de Domstedelingen.

FC Utrecht is ongeslagen in zijn laatste 5 thuiswedstrijden in de Eredivisie.

PSV was tijdens de vorige speelronde met 6-0 te sterk voor hekkensluiter FC Groningen. Alle 15 veldspelers van PSV noteerden in die partij een doelpoging.

Dit seizoen verloor FC Utrecht slechts 2 duels in Stadion Galgenwaard: op 28 augustus 2022 van Ajax (0-2) en op 9 oktober 2022 van AZ (1-2).

De provincie Noord-Brabant is het komende weekeinde in de ban van carnaval. PSV verloor 1 van zijn laatste 10 Eredivisiewedstrijden tijdens het carnavalsweekend. Dat was met 2-1 bij Feyenoord in februari 2017.

De vorige 2 thuiswedstrijden die FC Utrecht in de Eredivisie speelde, eindigden in 1-0. In beide gevallen tekende Tasos Douvikas voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

PSV liet dit seizoen in 6 van zijn 10 uitwedstrijden punten liggen.

Er vielen dit seizoen in totaal 17 goals in Stadion Galgenwaard: 10 voor FC Utrecht, 7 voor de tegenstander. In geen enkel stadion in Nederland zijn doelpunten dit seizoen tot nu toe zo schaars.

In de Eredivisie verloor PSV dit seizoen de uitwedstrijden tegen de huidige nummer 5 (FC Twente), nummer 16 (FC Emmen), nummer 17 (SC Cambuur) en nummer 18 (FC Groningen).

Douvikas, samen met Ajacied Brian Brobbey topscorer van de Eredivisie, scoorde 11 keer in 19 optredens. Brobbey kwam 20 maal in actie.

Luuk de Jong maakte tegen FC Groningen zijn 98ste Eredivisiegoal namens PSV. Hij heeft daarmee Romário geëvenaard op de zesde plaats aller tijden van de PSV-Eredivisietopscorerslijst. Willy van der Kuijlen (308 goals), Coen Dillen (119), Luc Nilis (110), Hallvar Thoresen (106) en Mateja Kezman (105) vormen de top 5.

Van de 11 goals die Douvikas dit seizoen in de Eredivisie scoorde, maakte hij er 3 in Utrecht.

Bij FC Utrecht ontbreekt Jens Toornstra vanwege een schorsing. Mark van der Maarel, Taylor Booth en Luuk Brouwers staan op scherp. Bij PSV keert Armando Obispo juist terug van een schorsing en is Guus Til nog 1 gele kaart verwijderd van het strafbankje.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO