Vanmiddag speelden FC Utrecht O18 en Ajax O18 hun terugwedstrijd. Destijds wonnen de Amsterdammers nipt met 2-1, een resultaat dat nog steeds wordt gekoesterd. De versie van vanmiddag verliep voor beide teams anders. Na ruim 99 minuten voetbal stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord. Beide Amsterdamse goals werden door dezelfde speler gemaakt. En ook bij FC Utrecht O18 werden de beide goals door één speler (Tijn den Boggende) verzorgd. De assists aan Utrechtse kant komen op naam van Gustav Sundqvist en Olivier van Zijl.

Het werd pas in de tweede helft een interessant duel. In het eerste bedrijf was er weinig spektakel en was het van beide kanten onzorgvuldig. Maar dat werd dus in deel twee van de wedstrijd ruimschoots goedgemaakt. Beide ploegen waren meer en gevaarlijker voor beide doelen te vinden. Dat resulteerde al snel in de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Lang kon daar niet van worden genoten, want nog voor er een uur gespeeld was stond het alweer gelijk. Daarna waren er over en weer kansen te noteren, waaronder die voor Fabian Troost. Hij was ingevallen voor Amir Saleh en kon zijn kunsten na lang blessureleed weer eens tonen. Hij had een vrije doortocht richting het doel van de Amsterdammers, maar vond de doelman op zijn weg.

Na een ongelukkige verdedigende actie in de slotfase kreeg Ajax O18 een strafschop toegekend die werd verzilverd. De gasten dachten dat zij de drie punten in de tas hadden, maar rekenden buiten de waard, in de persoon van Tijn den Boggende. En heel diep in blessuretijd was er nog een kopbal op de lat van de bezoekers, maar helaas zonder resultaat. De thuisploeg wist er uiteindelijk dus nog een gelijkspel uit te slepen, zodat een puntendeling een feit was.

Trainer Ferdi Vierklau, na afloop in de catacomben:" We hebben hard gewerkt, geknokt voor een goed resultaat. Na de onnodige 2e gele kaart voor Ty-Shaun van Gönter in de 70e minuut moesten we stand zien te houden met 10 man. Dat heeft heel veel kracht gekost. Maar we zijn in staat gebleken terug te kunnen komen van de 1-2 achterstand en dat doet mij deugd!"

FC Utrecht O18 - Ajax O18 2-2
1-0 (50.) Tijn den Boggende
1-1 (58.) Ajax
1-2 (89.) Ajax (p)
2-2 (92.) Tijn den Boggende

FC Utrecht O18
Mees Eppink, Ty-Shaun van Gönter, Roan Veenbrink, Torben Bos, Massien Ghaddari, Amir Saleh (62. Fabian Troost), Nordin Bukala, Tijn den Boggende, Rafik el Arguioui (72. Jahlani Fonteni), Gustav Sundqvist (72. Olivier van Zijl), Giordinelo Meulens (90. Kelechi Idegwu).

Onze eerste oefenwedstrijd van 2024 spelen wij op zaterdag 6 januari in Zwolle tegen PEC Zwolle O18. Op zaterdag 13 januari 2024 pakken wij de draad weer op met een bekerwedstrijd bij FC Dordrecht O18.

Namens FC Utrecht O18 wens ik u hele Fijne Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gezond 2024!