Op zaterdagochtend 2 december trad FC Utrecht Onder 13 in aan tegen De Graafschap Onder 13. Het kunstgrasveld op sportcomplex Zoudenbalch was in de openingsfase van de wedstrijd spekglad waardoor er aan beide kanten veel fouten aan de bal werden gemaakt. Het was FC Utrecht O13 dat het initiatief nam en veel op de helft van De Graafschap O13 speelde. Tot veel kansen leidde het balbezit niet, daar de laatste pass vaak te laat of niet nauwkeurig genoeg werd gegeven.

FC Utrecht Onder 13 had dan ook een corner nodig om op voorsprong re komen. Dex van Peppel gaf de bal in de 10e minuut vanaf rechts voor. Tyrell Dendoe stormde in en kopte de bal binnen. In het vervolg van de wedstrijd bleef FC Utrecht O13 aandringen. Met name over de rechterkant was FC Utrecht O13 dreigend via Sennon Bake en Lukas Heil. Verdedigend gaf FC Utrecht O13 weinig weg door goed diepte verdedigen van centrale verdedigers Matthew Sweeb en Ahmet Irgi.

In de tweede helft was wederom hetzelfde spelbeeld zichtbaar. FC Utrecht O13 op de helft van de tegenstander aan de bal, zonder veel gevaar te stichten. FC Utrecht O13 probeerde het tempo op te schroeven en de tegenstander aan het wankelen te brengen, onder andere door het vaker spelen van de kantwissel. Uit één van zo’n snelle kantwissel kwam Nassir Bouhali aan de linkerkant aan de bal. Hij versnelde over de achterlijn zijn tegenstander en gaf bij de eerste paal voor, waar spits Tyrell Dendoe kwam instormen. Met een bekeken intikker zorgde Dendoe in de 50e minuut voor de 2-0. Vijf minuten later was het opnieuw raak toen Bake vanaf de rechterkant naar binnen sneed en de bal met zijn linkerbeen in de verre hoek krulde, 3-0.

Zodoende won FC Utrecht Onder 13, zonder groots te spelen, van een compact verdedigend De Graafschap Onder 13.