Sil van der Wegen tekent eerste profcontract

20 december 2023

Middenvelder (18) verbindt toekomst aan FC Utrecht.

Een mijlpaal voor Sil van der Wegen: hij heeft bij FC Utrecht zijn eerste profcontract getekend. De 18-jarige middenvelder, onderdeel van Jong FC Utrecht, heeft in de Domstad een overeenkomst getekend tot medio 2026 met daarbij de optie de samenwerking met nog eens een jaar te verlengen.

Bij DWV begint Van der Wegen met voetballen. Voordat hij instroomt in de jeugdopleiding van FC Utrecht komt de middenvelder ook uit voor DRC, De Dijk, Buitenveldert en AFC.

Van der Wegen maakt sinds dit seizoen deel uit van de beloftenselectie van FC Utrecht en debuteert met die ploeg op 14 augustus 2023 in de Keuken Kampioen Divisie. Op 2 oktober 2023 maakt Van der Wegen, in het thuisduel met NAC Breda, zijn eerste treffer in het betaalde voetbal. Van der Wegen komt in 18 van de 19 duels die Jong FC Utrecht deze jaargang speelt in actie.

“Voor Sil is dit een zeer heuglijk contract: het is zijn eerste profverbintenis. Daar heeft hij jaren naartoe gewerkt, waarvan de laatste jaren bij FC Utrecht”, aldus Technisch Manager Tim Gilissen. “Sil neemt veel verantwoordelijkheid voor zijn eigen ontwikkeling en is daar dagelijks mee bezig. Hij is een voetballende middenvelder met een hoog spelbegrip, die ook veel intensiteit kan leveren. Met die kwaliteiten heeft hij dit seizoen veel speeltijd afgedwongen. Dit contract heeft Sil verdiend en we kijken uit naar de komende jaren waarin we samen die kwaliteiten willen gaan versterken en uitbreiden.”