Jongeren van het Utrechtse Heuvelrug College volbrengen maatschappelijke acties

01 december 2023

Inspirerende acties tijdens Talent030 bij FC Utrecht.

Een inspirerend hoofdstuk van het Talents030 programma bij FC Utrecht heeft zijn hoogtepunt bereikt met de afronding van de door jongeren van het Utrechtse Heuvelrug College geïnitieerde maatschappelijke acties in samenwerking met Stichting Move. Stichting Move koppelt studenten en young professionals aan kinderen en jongeren die een extraatje kunnen gebruiken of verdienen.

Ze duiken in elkaars leefwereld, ontdekken hun talenten en komen samen in actie voor een ander. In deze projecten, gericht op kansengelijkheid en burgerschap, wordt ingezet op het verkleinen van de kloof in de maatschappij. Gedurende vier intensieve weken hebben zij samen met FC Utrecht de jongeren vanuit het speciaal onderwijs klas 2, hun eigen bijdrage laten bedenken, uitwerken en uitvoeren en daarmee bijgedragen aan het versterken van de samenleving.

Een hartverwarmend initiatief uit het programma was het maken en uitdelen van voedselpakketjes aan gemeenschappen in Utrecht. Met toewijding hebben de jongeren samengewerkt om voedselhulp te bieden aan degenen die het nodig hebben, waarmee ze niet alleen hun culinaire vaardigheden aanscherpten, maar ook een tastbare positieve impact creëerden. Daarnaast werden diverse activiteiten georganiseerd, waarmee mensen een gratis stuk fruit of complimenten konden krijgen.

Een ander opmerkelijk project omvatte de verbetering van de lokale omgeving door het schoonmaken van een park en metaal vissen in nabijgelegen wateren. De jongeren hebben zich ingezet voor de verbetering van de leefomgeving door afval op te ruimen en te recyclen, wat niet alleen de esthetiek van het gebied verbeterde, maar ook bewustwording creëerde over milieubewustzijn en het belang van een schone omgeving.

Talents030: Verbinding, Ontdekking, Impact én Sport
Het Talents030 programma omvat een dynamische combinatie van individuele talentontwikkeling, maatschappelijke acties en sportieve bezigheden. Jongeren werken samen in groepsverband gedurende zestien weken, waarin ze niet alleen hun persoonlijke talenten verkennen, maar ook deze inzetten voor maatschappelijke acties. Het programma bood een gevarieerde ervaring, waarbij jongeren vaardigheden zoals communicatie, creatief denken, innovatie en ondernemerschap leerden en toepasten in echte situaties.

Investeer in jezelf en de samenleving met Talents030
Talents030 nodigt jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud uit om deel te nemen aan dit unieke programma. Ontdek je talenten, maak nieuwe connecties, draag bij aan een sterkere samenleving én geniet van wekelijkse sportactiviteiten. Ben u een jongerenorganisatie of heeft contact met een breed scala aan jongeren en bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Talents030 voor hen kan bieden? Neem dan contact op via b.vanderploeg@fcutrecht.nl en samen bouwen we verder aan een sterke toekomst.