Jong FC Utrecht Vrouwen promoveert naar Divisie A

18 december 2023

Team van Hoofdtrainer Jim Brinkhof eindigt op tweede plek en dwingt promotie af.

Jong FC Utrecht Vrouwen heeft zich na een 0-0 gelijkspel tegen Jong FC Twente Vrouwen weten te verzekeren van promotie naar Divisie A. In een rechtstreeks duel met de Tukkers om het kampioenschap werd het op Sportcomplex Zoudenbalch 0-0. Een gelijkspel dat ervoor zorgde dat Jong FC Twente Vrouwen de landstitel wist binnen te halen.

Op 2 september start de Utrechtse beloftenploeg aan een nieuwe competitie in Divisie B. Van de twaalf gespeelde wedstrijden in totaal worden acht duels winnend afgesloten. Vier keer eindigt een wedstrijd in een gelijkspel en geen enkele keer wordt er door Jong FC Utrecht Vrouwen verloren. Een ongeslagen team dat 28 punten en een doelsaldo van +22 terecht een niveau hoger mag gaan spelen na de winterstop.

Kampioensduel
Op zaterdag 16 december, onder de rook van een kolkend Stadion Galgenwaard, speelt Jong FC Utrecht Vrouwen het kampioensduel tegen directe concurrent Jong FC Twente Vrouwen. Er moet gewonnen worden door de Utrechtse talentenploeg wil het team het kampioenschap veilig stellen. Dat de thuisploeg er vandaag zin in heeft blijkt wel uit de eerste minuut. Tabitha Heijnsdijk kopt uit een hoekschop van Sam de Jong maar net naast het doel van de Tukkers.

Gelijk opgaande wedstrijd
In een wedstrijd die over het algemeen gelijk opgaat, krijgen de Utrechters de beste kansen in de eerste helft. Via Dina Haizoun en Puck Byrman weet de thuisploeg bijna de ban te breken, maar de inzetten missen precisie. In het begin van de tweede helft houdt Febe Copier het team van Hoofdtrainer Jim Brinkhof op de been met een aantal goede saves.

Spannend slot
In een onwijs spannende slotfase zet Jong FC Utrecht Vrouwen alle zeilen bij om een overwinning uit het vuur te slepen. Via Senne van de Velde, Lieke Guliker en Puck Bryman weet de thuisploeg bijna de winnende treffer te maken, maar het zit er vandaag niet in voor Jong FC Utrecht Vrouwen. Tot een winnaar komt het op Sportcomplex Zoudenbalch niet. Jong FC Twente Vrouwen viert het kampioenschap en de teleurstelling bij Jong FC Utrecht Vrouwen maakt snel plaats voor het trotse gevoel dat het team heeft overgehouden aan de meer dan verdiende promotie.

Jong FC Utrecht Vrouwen - Jong FC Twente Vrouwen 0-0

Scheidsrechter:
Herman Hofman.

Gele kaarten: Sofie Vermeer (Jong FC Twente Vrouwen).

Opstelling Jong FC Utrecht Vrouwen:
Febe Copier; Puck Bryman, Tabitha Heijnsdijk (63. Nadine Blankenstijn), Sam de Jong (63. Rosaura Goddijn), Dina Haizoun (63. Melek Hader), Rochelity Dap (81. Esra Neter), Kyra Koopman (81. Amy van der Linden), Lynn Vos (90. Lieke Guliker), Rosalie Renfurm (81. Michaela Netto), Aline Weerelts, Senne van de Velde.

Opstelling Jong FC Twente Vrouwen:
Kiki Vissers; Eva Oude Elberink (74. Sofie Vermeer); Bibi van Engen, Rose Ivens, Suus Verdaasdonk (86. Marit Speek), Indy Appelman, Juul Oudenampsen, Maud Koster, Danique Brendel (65. Lotte Masseling), Leah Fuite, Jette Wiefferink.

Foto gemaakt na de 0-5 overwinning op Jong Excelsior Vrouwen op 2 december, waarna promotie een feit is.