Jong FC Utrecht verliest laatste thuiswedstrijd 2023

15 december 2023

Domstedelingen gaan met 2-5 onderuit.

Na 12 wedstrijden komt de ongeslagen thuisstatus van Jong FC Utrecht ten einde. Tegen FC Eindhoven moet de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren een 2-5 nederlaag incasseren. Daarmee sluit Jong FC Utrecht hun laatste thuiswedstrijd van 2023 verliezend af.

In de slotseconden van de wedstrijd is FC Eindhoven in balbezit. Vanaf de zijkant van het veld wordt Ozan Kokcü in het Utrechtse zestienmetergebied door Evan Rottier aangespeeld. De aanvallende middenvelder twijfelt geen moment en haalt uit. Even is er nog twijfel of de bal daadwerkelijk over de lijn ging, maar scheidsrechter Robin Vereijken maakt snel een einde aan die twijfel: 2-5.

Openingstreffer
Het is Jong FC Utrecht dat vanavond de score opent. Een corner komt uiteindelijk terecht bij Mees Rijks. De spits van Jong FC Utrecht neemt de bal op zijn borst aan en besluit om met links de bal in de verre hoek te volleren. Doelman Jorn Brondeel kan er niks aan doen en ziet die poging in het doel belanden: 1-0.

Kantelpunt
In de 31e minuut kantelt de wedstrijd. David Garden wordt weggestuurd richting doelman Kevin Gadellaa. Neal Viereck probeert er alles aan te doen om Garden niet te laten scoren, maar maakt daarbij een overtreding volgens de aanwezige leidsman. Rode kaart en penalty voor FC Eindhoven. Waar de strafschop nog uitstekend wordt gekeerd door de doelman van Jong FC Utrecht, is het Dyon Dorenbosch die twee minuten later alsnog de gelijkmaker op het scorebord zet. Een vrije trap van Kokcü wordt door Dorenbosch in het doel gekopt. Daarmee zet de 20-jarige middenvelder direct de ruststand op het scorebord: 1-1.

Weerstand
Geruime tijd weet Jong FC Utrecht stand te houden tegen de 11 man van FC Eindhoven. Sterker nog, het zijn de Domstedelingen die als eerste gevaarlijk zijn in het tweede bedrijf. Een schot van Adrian Blake wordt door doelman Brondeel gestopt. Tot minuut 70 lukt het Jong FC Utrecht om de Eindhovenaren van het scoren te houden. Want in die minuut is het de bal die uit de vrije trap, via de kluts, voor de voeten terecht komt van Evan Rottier: 1-1. Nog geen vier minuten later wordt Joey Sleegers één-op-één weggestuurd richting het Utrechtse doel. De invaller schuift de bal vervolgens tegen de touwen: 1-2.

Hectische slotfase
Ook in de slotfase gaat het rap. Eerst is het Mawouna Amefor die de bal, vanuit een corner, snoeihard via de onderkant van de lat binnenkopt. Vier minuten later doet Jong FC Utrecht wat terug in de vorm van Mees Rijks. Een mooie aanval via Sil van der Wegen en Silas Andersen komt uiteindelijk terecht bij de 20-jarige spits. Zonder te aarzelen scoort Rijks zijn tweede treffer van de avond: 2-4. Uiteindelijk is het Kokcü die de wedstrijd definitief beslist.

Groningen-uit
Voor de mannen van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren staat er nog één wedstrijd op het programma, voordat ze 2023 definitief kunnen afsluiten. Vrijdag 22 december staat de uitwedstrijd tegen de huidige nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie op het programma: FC Groningen. Om 20.00 wordt er die dag in de Euroborg afgetrapt.

Jong FC Utrecht - FC Eindhoven 2-5 (1-1)
6. Mees Rijks 1-0
33. Dyon Dorenbosch 1-1
71. Evan Rottier 1-2
75. Joey Sleegers 1-3
86. Mawouna Amevor 1-4
90. Mees Rijks 2-4
90+3. Ozan Kokcü 2-5

Gele kaarten: Silas Andersen (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: Neal Viereck (Jong FC Utrecht)