Jong FC Utrecht sluit 2023 af met FC Groningen-uit

22 december 2023

Beloftenploeg vanavond (vrijdag) in actie in Euroborg.

De beloftenploeg is het laatste team van FC Utrecht dat in het jaar 2023 een wedstrijd speelt. Jong FC Utrecht kruist vanavond (vrijdag) de degens met FC Groningen. In Euroborg gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Het was een wedstrijd om in te lijsten, voor Jong FC Utrecht: de thuispartij van dit seizoen tegen FC Groningen, op 21 augustus in Stadion Galgenwaard. De equipe van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren speelde sterk en won dankzij een doelpunt van teamtopscorer Mees Rijks verdiend van de Groningse titelkandidaat: 1-0.

Beloftenploeg met name thuis sterk
De Groningers bevinden zich in die zin dit seizoen in goed gezelschap: ook Roda JC Kerkrade (1-0), SC Cambuur (3-2) en De Graafschap (2-0) werden door Jong FC Utrecht verslagen. De Utrechtse talenten pakten zestien van de achttien verzamelde punten dan ook in de Domstad. Op vreemd terrein lukte het de rood-witten deze jaargang nog niet te winnen; al werden er wel punten gepakt op bezoek bij FC Dordrecht (3-3) en FC Den Bosch (1-1).

Groningers in goede vorm
FC Groningen begon uitermate moeizaam aan het seizoen en ging in de eerste twaalf Keuken Kampioen Divisie-partijen zes keer onderuit. Oefenmeester Dick Lukkien is met zijn team inmiddels echter al lange tijd ongeslagen; sinds 1 november om precies te zijn. Vanaf dat moment won de Trots van het Noorden twee bekerduels (van respectievelijk Rijnsburgse Boys en Willem II) en bleef het ook zeven competitieduels zonder nederlaag. Van de laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden won FC Groningen er vier.

Veel ervaring bij Trots van het Noorden
In de selectie van FC Groningen zijn ervaren krachten als Marvin Peersman, Joey Pelupessy, Leandro Bacuna, Kevin van Veen en Nick Bakker gemixt met jonge talenten, onder wie Thijmen Blokzijl, Luciano Valente en Romano Postema. Van Veen, hoewel geen vaste basisspeler bij de Trots van het Noorden, is clubtopscorer. Bacuna gaat halverwege het seizoen aan de leiding in het assistklassement. Bij Jong FC Utrecht worden die twee teamklassementen aangevoerd door respectievelijk Mees Rijks en Olivier van Eldik.

Live updates via X
De wedstrijd FC Groningen – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in Euroborg om 20.00 uur. Niet van de partij, maar toch benieuwd naar het verloop van de match? FC Utrecht verzorgt updates via X en op ESPN komen in het schakelprogramma flitsen van de wedstrijd voorbij.