Jong FC Utrecht op jacht naar record tegen Telstar

04 december 2023

Beloftenploeg treedt vanavond (maandag) aan op Sportcomplex Zoudenbalch.

Na de puntendeling afgelopen vrijdag tegen Jong PSV, mag Jong FC Utrecht vanavond opnieuw aan de bak aan de Koningsweg in Utrecht. Tegenstander is Telstar uit Velsen-Zuid. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch.

Elf thuiswedstrijden op rij is het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren momenteel ongeslagen. Dit seizoen wist er nog geen enkele tegenstander de volle buit te pakken op bezoek bij Jong FC Utrecht, een evenaring van het voorgaande record uit de periode april-december in 2019. Als vanavond tegen De Witte Leeuwen dat kunstje nogmaals wordt herhaald, zet de Utrechtse beloftenploeg een nieuw thuisrecord neer. Ook als de thuisploeg vanavond de nul weet te houden betekent dat een record. Nog nooit eerder kreeg Jong FC Utrecht dat voor elkaar in drie opeenvolgende thuiswedstrijden.

Telstar nummer 18
Met 13 punten uit 16 wedstrijden staat opponent Telstar op een achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Van de laatste zes competitiewedstrijden wist Telstar alleen te winnen van TOP Oss (1-0) en FC Den Bosch (1-4). De overwinning tegen de Ossenaren was een knappe: Telstar speelde namelijk 85 minuten lang met tien spelers vanwege een rode kaart voor Danny Bakker.

Head to head
Van de dertien voorgaande ontmoetingen tussen Jong FC Utrecht en Telstar wonnen de Utrechters vier keer. Acht keer gingen de Velsenaren er met de winst vandoor en één keer eindigde het duel in een gelijkspel. In voorbereiding op het huidige seizoen speelde beide teams ook nog tegen elkaar op Sportcomplex Zoudenbalch. Door doelpunten van Zakaria Eddahchouri en Quinten van den Heerik wonnen de gasten van vanavond dat duel met 0-2.

Tickets online en aan de kassa’s
Kaarten voor Jong FC Utrecht – Telstar zijn ONLINE en aan de kassa’s bij Sportcomplex Zoudenbalch verkrijgbaar. Er is vrije kaartverkoop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd gratis bezoeken met een vrijkaartje dat zij via DEZE LINK kunnen bestellen.

Updates via X en Instagram Stories
Niet van de partij vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch? Vanuit de Koningsweg in Utrecht verzorgt FC Utrecht live updates via X en Instagram Stories.