Jong FC Utrecht op bezoek bij Jong Ajax

11 december 2023

Beloftenclash op Sportpark De Toekomst.

De Utrechtse beloftenploeg reist vanavond af naar Amsterdam voor het treffen met Jong Ajax. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Toekomst in de hoofdstad. De wedstrijd tussen de twee beloftenploegen staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal.

Een 0-0 gelijkspel tegen Telstar op maandag 4 december op Sportcomplex Zoudenbalch. Het betekende twee records. Twaalf thuiswedstrijden op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie en drie thuiswedstrijden achter elkaar de nul. In eigen huis presteert het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren uitstekend, terwijl de laatste uitoverwinning dateert van het vorige seizoen.

Aan elkaar gewaagd
Met Jong Ajax treffen de Utrechters een ploeg die gewaagd is aan Jong FC Utrecht. De Utrechtse talenten staan momenten gepositioneerd op een vijftiende positie, met achttien punten uit zeventien wedstrijden. Jong Ajax staat een plek lager, op plek zestien met zeventien punten uit zeventien duels.

Altijd lastig
Voor de Utrechters blijft Jong Ajax-uit altijd een lastige wedstrijd. Van de voorgaande zeven edities wist Jong FC Utrecht er tot dusver maar één te winnen. Vijf keer werd er verloren en één keer eindigde het treffen in een gelijkspel. Op 11 december 2022 won Jong FC Utrecht dus wel in Amsterdam: Christopher Mamengi en Mees Rijks waren trefzeker. Jong Ajax is momenteel bezig aan een sterke reeks. In de laatste vijf duels werd niet verloren.

Live verslag via X en Instagram Stories
Via X en Instagram Stories doet FC Utrecht vanuit de hoofdstad rechtstreeks verslag van Jong Ajax – Jong FC Utrecht.