Jong FC Utrecht evenaart teamrecord na gelijkspel tegen Jong PSV

01 december 2023

11 thuisduels ongeslagen.

Jong FC Utrecht en Jong PSV delen de punten. Kansen waren er vanavond (vrijdag) voor de beide ploegen, maar in dit beloftenonderonsje komen de teams niet tot scoren: 0-0. Dit gelijkspel betekent voor Jong FC Utrecht een evenaring van het teamrecord. Al elf thuisduels is de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren ongeslagen.

Met nog tien minuten op de klok heeft Emil Rohd Schlichting de bal. De 19-jarige Deen kijkt omhoog en ziet Jesse van de Haar een sprintje trekken richting het doel van Jong PSV. Wat volgt is een schitterende pass van Rohd Schlichting, precies over de Eindhovense defensie, in de voeten van Van de Haar. De spits sprint richting het doel van Joel Drommel, probeert de bal langs de keeper van Jong PSV te schuiven, maar ziet zijn poging worden gekeerd. Kansen zijn er wel, maar de trekker overhalen lukt vanavond niet: 0-0.

Eerste kans voor Jong FC Utrecht
De eerste kans van de wedstrijd komt op naam van Wessel Kooy. Na ruim vijf minuten in de eerste helft krijgt Jong FC Utrecht een vrije trap aan de rand van het veld. Olivier van Eldik meldt zich achter de bal. Een voorzet volgt die perfect op het hoofd van Kooy terechtkomt. Laatstgenoemde kopt de bal richting het doel van Jong PSV, maar ziet zijn poging in de handen terechtkomen van doelman Drommel.

Brabants gevaar
Na wat speldenprikken hier en daar noteren we na een half uur het eerste schot tussen de palen van Jong PSV. Het is Tygo Land die in het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht besluit om uit te halen. Een prachtige redding van Kevin Gadellaa voorkomt een openingstreffer van de Eindhovenaren. De goalie van Jong FC Utrecht speelt vanavond een goede wedstrijd. Ook in de tweede helft, waarin Mohamed Nassoh met een prachtig afstandsschot de doelman probeert te verschalken, zijn het de reflexen van Gadellaa die ervoor zorgen dat Jong FC Utrecht het doel vanavond schoon houdt.

Record
Jong FC Utrecht is bezig aan een indrukwekkende serie. Na het 0-0 gelijkspel tegen Jong PSV is de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren al 11 thuisduels ongeslagen. Daarmee is het teamrecord geëvenaard.

Telstar-thuis
Voor Jong FC Utrecht staat aankomende maandag alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. Het team van Van Dinteren neemt het dan op tegen Telstar. De club uit Velsen-Zuid verloor vorige week vrijdag met 1-5 van Willem II. De aftrap is aankomende maandag om 20.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht - Jong PSV 0-0 (0-0)