Jans: ‘Dan hoop ik echt dat we de lijn doorzetten’

15 december 2023

Voorbeschouwen op FC Utrecht – RKC Waalwijk vanuit Overvecht.

Morgen (zaterdag) staan FC Utrecht en RKC Waalwijk tegenover elkaar in Utrecht. Om 16.30 uur gaat de bal rollen in een nagenoeg uitverkocht Stadion Galgenwaard. We blikken vooruit vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht met Hoofdtrainer Ron Jans.

“Geweldig”, zegt Jans over de Boerenkoolavond en het FC Utrecht Kerstdiner, dat hij dit jaar voor het eerst meemaakte als Hoofdtrainer van FC Utrecht. “Praatjes maken, hele aangrijpende verhalen maar ook hele mooie verhalen. Het wordt zo gewaardeerd als wij iets kunnen teruggeven aan de vrijwilligers. Dinsdagavond het kerstdiner, precies hetzelfde, zo’n mooie avond.”

Dan over de wedstrijd van morgen (zaterdag). “Als je kijkt naar de uitslagen dan zijn het meestal ook niet zo’n grote uitslagen”, vertelt Jans over RKC Waalwijk. “Het belangrijkste is wat je kunt verwachten van FC Utrecht en dan hoop ik echt dat we de lijn doorzetten.”

“We missen nog wel een aantal jongens waarvan een paar wel weer de goede kant op gaan”, licht de oefenmeester de fysieke gesteldheid van zijn ploeg toe. “Van der Hoorn en Sagnan bijvoorbeeld, voor Labyad komt de wedstrijd van morgen nog te vroeg, hij heeft een tikje op zijn bovenbeen gehad. Verder zijn het de jongens die er langere tijd niet bij zijn. Lidberg, Descotte en Jenner.”

Bekijk hier de volledige Match Preview met talloze feitjes & weetjes en voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Nick Viergever.