Historisch gelijkspel voor beloftenploeg tegen Telstar

04 december 2023

Jong FC Utrecht breekt twee records na 0-0 gelijkspel op Sportcomplex Zoudenbalch.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (maandag) de punten gedeeld met Telstar. Aan de Koningsweg in Utrecht werd het op een kletsnat Zoudenbalch 0-0, net zoals tegen Jong PSV drie dagen eerder.

Het resultaat zorgt er uiteindelijk voor dat Jong FC Utrecht twee records weet te verbeteren. Voor het eerst in de geschiedenis weet het team namelijk drie opeenvolgende thuiswedstrijden de nul te houden. Daarnaast heeft het vandaag de langste ongeslagen thuisreeks ooit neergezet. 12 competitiewedstrijden op rij is er niet verloren in Utrecht. Een knappe prestatie van het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren.

Moeizame eerste helft
In het eerste bedrijf van de wedstrijd heeft Jong FC Utrecht moeite om de gasten uit Noord-Holland onder druk te zetten. Heel af en toe is het gevaarlijk in tegenaanvallen maar Calvin Raatsie moet het meeste werk verrichten. Op een inzet van Mohammed Tahiri is hij echter alert en bij een kopbal van dezelfde aanvaller hoeft hij niet in te grijpen: de bal gaat naast. Na een kopduel in het strafschopgebied van Telstar moet Neal Viereck noodgedwongen de strijd staken. Zijn vervanger is Gibson Yah.

Telstar dringt aan
In de tweede helft hebben de Utrechtse talenten het zwaar. De vierde wedstrijd in elf dagen tijd lijkt zijn tol te eisen en de Velsenaren voeren de druk richting het doel van Raatsie op. Tim van de Loo krijgt de grootste kans, zijn schot gaat echter ver naast het Utrechtse doel. Jorginho Soares krijgt tien minuten voor het einde zijn tweede gele kaart toegereikt van arbiter Boyd van Kommer, waardoor de uitploeg met tien man de wedstrijd moet hervatten. In die slotfase proberen de Utrechters het nog wel, maar tot een doelpunt komt het niet meer.

Over een week naar de hoofdstad
Op maandag 11 december reist de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren af naar Amsterdam voor het treffen met Jong AZ. Op Sportpark De Toekomst gaat die avond de bal om 20.00 uur rollen. Daarna volgen nog twee wedstrijden voor de winterstop: FC Eindhoven-thuis en FC Groningen-uit.

Jong FC Utrecht – Telstar 0-0 (0-0)

Rode kaart: 83. Jorginho Soares (2x geel, Telstar).

Gele kaarten: Rickson van Hees, Nordin Bukala, Adrian Blake, Nazjir Held, Emil Rohd Schlichting (Jong FC Utrecht).

Scheidsrechter: Boyd van Kommer.

Toeschouwers: 272.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Neal Viereck (40. Gibson Yah), Nazjir Held; Silas Andersen, Nordin Bukala, Sil van der Wegen (62. Rafik El Arguioui); Mees Akkerman (62. Emil Rohd Schlichting), Jesse van de Haar (73. Mees Rijks), Tobias Augustinus-Jensen (62. Adrian Blake).

Opstelling Telstar:
Ronald Koeman Jr., Mitch Apau, Sebbe Augustijns, Cain Seedorf (Alae-Eddine Bouyaghlafen), Jayden Turfkruier, Zakaria Eddahchouri (86. Devon Koswal), Jorginho Soares, Alex Plat, Danny Bakker, Tim van de Loo, Mohammed Tahiri (71. Quinten van den Heerik).