fc-utrecht-logo

1 - 1

RKC

Gelijkspel in laatste thuispartij van 2023

FC Utrecht heeft in de laatste thuispartij van 2023 gelijkgespeeld. In een uitverkocht Stadion Galgenwaard werd het 1-1 tegen RKC Waalwijk.

Liveblog laatst geupdate om:
16-12-2023 om 20.06

'Niet afgedwongen deze wedstrijd te winnen'

20.06 uur

Hoofdtrainer Ron Jans reageert na afloop van FC Utrecht - RKC Waalwijk.

📸 Wedstrijd in beeld

19.35 uur

FC Utrecht - RKC Waalwijk, gezien door de lens van onze fotograaf:

Bozdogan bekroond

19.23 uur

Vanavond uitgeroepen tot Uitblinker van de Wedstrijd: Can Bozdogan.

📊 Statistieken

19.06 uur

Deze cijfers horen bij de wedstrijd van vandaag:

📄 Karakteristieken

19.05 uur

De karakteristieken die horen bij FC Utrecht - RKC Waalwijk, editie 2023/2024: 

FC Utrecht - RKC Waalwijk 1-1 (1-1)
28 Victor Jensen 1-0
45 Michiel Kramer (strafschop) 1-1

Gele kaarten: Yassin Oukili, Shawn Adewoye, Kevin Felida, Denilho Cleonise (RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 22.033.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Ryan Flamingo, Nick Viergever, Souffian El Karouani (90+2. Yannick Leliendal); Can Bozdogan, Victor Jensen, Oscar Fraulo (63. Zidane Iqbal); Othmane Boussaid (73. Marouan Azarkan, 81. Jens Toornstra), Mats Seuntjens (46. Ole Romeny), Bart Ramselaar (63. Taylor Booth).

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Julian Lelieveld, Shawn Adewoye, Dario Van den Buijs (89. Kevin Felida), Aaron Meijers; Godfried Roemeratoe (65. Juriën Gaari). Reuven Niemeijer (73. Filip Stevanovic), Yassin Oukili; Denilho Cleonise, Michiel Kramer, Chris Lokesa.

⏱️ Afgelopen: 1-1

90+8

De laatste wedstrijd van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard in 2023 zit erop. Het blijft tegen RKC Waalwijk bij 1-1; een stand die halverwege al was bereikt.

🔃 Leliendal erin

90+1

Ook nog een vervanging aan Utrechtse zijde: Yannick Leliendal lost Souffian El Karouani af.

🟨 Felida krijgt geel

90

Direct een gele kaart voor invaller Kevin Felida van RKC Waalwijk. De vierde official geeft aan dat de blessuretijd tenminste 8 minuten bedraagt.

🔃 Verse kracht bij bezoekers

88

RKC Waalwijk brengt een verse kracht in de ploeg in de slotfase, waarin FC Utrecht nadrukkelijk zoekt naar een tweede treffer. Kevin Felida lost Dario Van den Buijs af.

🔃 Azarkan vervangen

81

De net ingevallen Marouan Azarkan wordt na een behandeling op het veld per brancard van het veld gedragen. Jens Toornstra komt in het veld.

🔃 Over en weer een wissel

73

Bij FC Utrecht komt Marouan Azarkan voor Othmane Boussaid. En ook de bezoekers wisselen: Filip Stevanovic voor Reuven Niemeijer.

🔃 Twee wissels bij FC Utrecht

63

Taylor Booth en Zidane Iqbal vervangen bij FC Utrecht Bart Ramselaar en Oscar Fraulo.

Ook RKC Waalwijk wisselt: Juriën Gaari voor Godfried Roemeratoe.

🟨 Oukili op de bon

58

De eerste gele kaart van de partij is een feit. Yassin Oukili ontvangt 'm. De middenvelder begaat een overtreding op het middenveld.

🧤 Barkas redt

58

Een schot in de korte hoek van Chris Lokesa wordt door Vasilis Barkas goed gepareerd.

💥 Cleonise mist van dichtbij

57

Opnieuw een joekel van een kans voor RKC Waalwijk. Nu schiet Denilho Cleonise van dichtbij over.

👀 Lokesa dichtbij

51

Een schot van Chris Lokesa wordt van richting veranderd. Daardoor staat Vasilis Barkas op het verkeerde been. De Griekse goalie kijkt de bal naast. 

Er volgt een corner en vanuit die hoekschop ontstaat een schietkans voor Yassin Oukili. De RKC'er schiet de bal over en naast.

🔃 We spelen weer

46

De tweede helft is van start.

Een wissel halverwege bij FC Utrecht, waar Mats Seuntjens is vervangen door Ole Romeny.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard. De stand is in evenwicht na een eerste helft waarin FC Utrecht de bovenliggende partij was: 1-1.

⚽️ 1-1...

45

De wedstrijd is hervat. Michiel Kramer benut de pingel nu wel: 1-1.

⏱️ Gestaakt

44

De wedstrijd is gestaakt. Er is een voorwerp op het veld gegooid vanuit de tribune. 

Even daarvoor stopt Vasilis Barkas een door Michiel Kramer genomen penalty. Die pingel moet straks opnieuw, omdat Barkas te vroeg van zijn lijn kwam.

🧤 Barkas alert

41

Een doelpoging van RKC Waalwijk. Yassin Oukili schiet vanuit een vrije trap de bal richting de hoek. Vasilis Barkas is alert en keert de inzet van de middenvelder.

⚽️ Victor Jensen scoort: 1-0!

28

Ja! 1-0!

FC Utrecht neemt de leiding en de maker van het eerste doelpunt van de wedstrijd is Victor Jensen. Hij controleert de bal met z'n knie en rost 'm vervolgens tegen de touwen! 

💥 Ramselaar poeiert

14

Een mooi schot van Bart Ramselaar, in een sfeervol en uitverkocht Stadion Galgenwaard. Etienne Vaessen ziet de bal komen en stompt 'm weg. 

👀 Direct een dubbele kans

3

Meteen twee kansen voor FC Utrecht!

Mats Seuntjens is net iets eerder bij de bal dan Etienne Vaessen. Via de Waalwijkse goalie komt de bal voor de voeten van Victor Jensen. Zijn inzet wordt door Vaessen gekeerd.

▶️ Game on!

1

De laatste thuiswedstrijd van 2023 is begonnen!

🎅 Ho, ho, ho!

16.15 uur

Gezelligheid op het FC Utrecht Kerstplein:

🎅 Merry Christmas!

15.50 uur

Voor iedereen een mooie kerstmuts vandaag!

👀 Het team van RKC Waalwijk

15.39 uur

Natuurlijk: ook de equipe van RKC Waalwijk is inmiddels bekendgemaakt. Henk Fraser heeft voor deze spelers vandaag een basisplaats gereserveerd: Etienne Vaessen, Julian Lelieveld, Dario Van den Buijs, Shawn Adewoye, Yassin Oukili, Denilho Cleonise, Chris Lokesa, Godfried Roemeratoe, Reuven Niemeijer, Aaron Meijers, Michiel Kramer.

📋 De elf van FC Utrecht

15.28 uur

Dit is ‘m; de opstelling van FC Utrecht voor de laatste thuiswedstrijd van 2023:

📖 Weer genoeg te lezen

13.31 uur

Er is weer genoeg te lezen vandaag, voor wie Stadion Galgenwaard bezoekt. Naast het feit dat er vandaag een FC Today wordt verspreid, kun je ook een gratis exemplaar van het FC Utrecht Magazine ophalen in de FC Utrecht Fanshop.

📸 Even rondkijken

13.03 uur

Alvast een kijkje in Stadion Galgenwaard. Nu nog leeg, straks helemaal vol!

Jans: 'Dan hoop ik echt dat we de lijn doorzetten'

12.27 uur

“We missen nog wel een aantal jongens waarvan een paar wel weer de goede kant op gaan”, licht Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht de fysieke gesteldheid van zijn ploeg toe. “Van der Hoorn en Sagnan bijvoorbeeld, voor Labyad komt de wedstrijd van morgen nog te vroeg, hij heeft een tikje op zijn bovenbeen gehad. Verder zijn het de jongens die er langere tijd niet bij zijn. Lidberg, Descotte en Jenner.”

Nog veel meer over FC Utrecht - RKC Waalwijk zie je in de Match Preview:

🏟️ Volle bak!

11.50 uur

Alle kaarten voor FC Utrecht - RKC Waalwijk zijn over de toonbank gegaan: Stadion Galgenwaard is uitverkocht!

🎄 Kom straks naar het FC Utrecht Kerstplein!

11.17 uur

Het plein voor de Cityside wordt vandaag omgetoverd tot een heus FC Utrecht Kerstplein. Neem er dus zeker even een kijkje, voordat je naar de wedstrijd gaat. Om je alvast een beetje een indruk te geven van wat er te vinden en te doen is: een plattegrond.

📆 FC Utrecht op 16 december

10.58 uur

FC Utrecht speelde door de jaren heen de nodige wedstrijden op 16 december. In 1979 voor het eerst. Toen werd PEC Zwolle met 3-1 verslagen.

Daarna duurde het tot 2001, voordat FC Utrecht op 16 december weer in actie kwam: 2-2 werd het in een uitduel met FC Groningen. Drie jaar later werd op eigen veld met 1-2 verloren van Austria Wien en in 2007 won FC Utrecht met 3-1 van Heracles Almelo op 16 december.

Diezelfde score stond op 16 december 2012 op het scorebord van Stadion Galgenwaard; toen was sc Heerenveen de tegenstander. In 2015 versloeg FC Utrecht in Groesbeek Achilles ’29 met 0-5 op 16 december en ook in 2018 was er op deze datum winst voor FC Utrecht; toen met 2-3 in Friesland tegen sc Heerenveen. Op 16 december 2020 verloor FC Utrecht in Amsterdam met 5-4 van Ajax.

👀 Gözübüyük leidt

10.11 uur

De laatste thuiswedstrijd van FC Utrecht in 2023 wordt geleid door Serdar Gözübüyük. Het complete arbitrale zestal dat vandaag actief is in Stadion Galgenwaard:

📺 Vooruitblikken

09.27 uur

Laat het gerust een onderdeel zijn van jouw warming-up voor FC Utrecht - RKC Waalwijk: de aflevering van FC Utrecht TV van deze week. Daarin gaat het natuurlijk ook over het duel met de geelblauwen uit Waalwijk.

🏟️ Het wordt druk vandaag

08.44 uur

Kom, voor zover mogelijk, op tijd naar Stadion Galgenwaard vandaag: het wordt namelijk druk!

⚔️ Matchday!

08.00 uur

De laatste pot van 2023 in Stadion Galgenwaard: FC Utrecht - RKC Waalwijk!