FC Utrecht Vrouwen in eigen huis tegen Fortuna Sittard Vrouwen

10 december 2023

Laatste competitiewedstrijd voor winterstop op Sportcomplex Zoudenbalch.

Naast het eerste elftal van de mannen speelt ook FC Utrecht Vrouwen vandaag een competitiewedstrijd, in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De laatste wedstrijd voor de winterstop wordt gespeeld tegen Fortuna Sittard Vrouwen. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt aan de Koningsweg in Utrecht. 

Een ruime nederlaag leed het team van Hoofdtrainer Linda Helbling in de vorige speelronde op bezoek bij recordkampioen FC Twente Vrouwen. Nadat Ella Peddemors de Tukkers op voorsprong zette in de eerste helft, besliste Liz Rijsbergen laat in de tweede helft de wedstrijd. Een eigen doelpunt en de Amerikaanse Taylor Ziemer zette de eindstand uiteindelijk op 4-0.

Laatste wedstrijd van 2023
Vanmiddag staat voor de Utrechters de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2023 op het programma. Met Fortuna Sittard Vrouwen treft FC Utrecht Vrouwen de huidige nummer drie van de ranglijst. 19 punten uit 9 wedstrijden hebben de Limburgers tot dusver bij elkaar weten te spelen. Met 25 doelpunten tot dusver is Fortuna Sittard Vrouwen daarnaast, samen met koploper FC Twente Vrouwen, de meest scorende ploeg in de Azerion Vrouwen Eredivisie tot dusver. 

Verschil klein
Twee punten minder en één wedstrijd meer gespeeld, dat is het verschil tussen FC Utrecht Vrouwen en Fortuna Sittard Vrouwen op de ranglijst. Met 17 punten uit 10 wedstrijden kunnen de Utrechters zich momenteel meten met PSV Vrouwen, dat hetzelfde aantal noteert voor aanvang van deze speelronde. 5 overwinningen, 2 gelijke spelen en 3 nederlagen voor de thuisploeg, tegenover 6 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 nederlagen voor de uitploeg. Als het team van Hoofdtrainer Linda Helbling de vierde thuisoverwinning van het seizoen weet te noteren vandaag, springt het over Fortuna Sittard Vrouwen heen op de ranglijst.

Wedstrijd in kerstsfeer
Kaarten voor FC Utrecht Vrouwen – Fortuna Sittard Vrouwen zijn ONLINE verkrijgbaar en op de wedstrijddag vanaf 11.00 uur aan de kassa bij Sportcomplex Zoudenbalch, dat tevens in kerstsfeer zal worden opgetuigd. Daarnaast staat de supporters ook nog een welkome verrassing te wachten. De poorten van de accommodatie aan de Koningsweg gaan zondag om 11.15 uur open.

Updates via Instagram
Er wordt om 12.15 uur afgetrapt. Via het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen kun je op de hoogte blijven van de verrichtingen aan de Koningsweg in Utrecht.