FC Utrecht Fonds ondersteunt Younity Utrecht van Stichting On The Move Sportvrienden

21 december 2023

Bijdrage van 1.970 euro beschikbaar gesteld voor nieuw initiatief.

In november lanceerde FC Utrecht het FC Utrecht Fonds in samenwerking met Unibet. Het fonds is een toewijding aan het ondersteunen van sociale en maatschappelijke initiatieven in de regio Utrecht. Maandelijks biedt het fonds een financiële bijdrage van 1.970 euro aan geselecteerde projecten die de gemeenschap bevorderen. Het primaire doel is het stimuleren van activiteiten die mensen in beweging brengen en sociale interactie bevorderen.

Deze maand heeft FC Utrecht de cheque overhandigd aan het inspirerende initiatief Younity Utrecht van Stichting On The Move Sportvrienden.

Sinds 2010 zet deze organisatie zich in om jongeren, voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, in beweging te krijgen. Met ruim dertig jaar ervaring in de jeugdzorg en meer dan twintig jaar ervaring in het organiseren van sportclinics, zijn ze in staat zelfs de meest uitdagende jongeren te bereiken. Door te luisteren naar de behoeften van jongeren en daarop in te spelen, slagen ze erin wekelijks 250 jongeren te motiveren om actief te worden.

In 2022 heeft On The Move Sportvrienden Younity Utrecht opgericht, een tak die jongeren de kans geeft hun stem te laten horen en meer betrokken te zijn bij beslissingen die hen aangaan. Younity Utrecht is niet alleen een community maar ook een fysieke locatie - een urban sport - en culturele hal in de wijk Overvecht, opgezet vóór en dóór jongeren. Onder professionele begeleiding runnen ze deze plek waar gratis sporten hand in hand gaat met het opbouwen van jongerencommunities. Boulderen, freestyle voetbal, 3x3 basketbal en dans vormen de basis van hun activiteiten.

Younity Utrecht draagt niet alleen bij aan het fysiek sterker worden van jongeren door hen uit te dagen om op een laagdrempelige manier te sporten, maar ook aan sociale ontmoeting en ontwikkeling. Dit zijn precies de redenen waarom FC Utrecht dit initiatief volmondig ondersteunt. Het is een prachtig project dat vanuit het hart komt, waar de club trots op is. Eerder heeft FC Utrecht met het fonds al lunches mogelijk gemaakt en ouderen in beweging gebracht. Nu wordt mogelijk gemaakt dat Stichting On The Move Sportvrienden een 'boarding' voor straatvoetbal kan realiseren, waarmee ze ook een community kunnen opbouwen!