Beloftenploeg strijdend ten onder in Euroborg

22 december 2023

Jong FC Utrecht verliest in uitwedstrijd van FC Groningen 2-1.

Jong FC Utrecht heeft geen punten overgehouden aan een uitwedstrijd tegen FC Groningen. In Euroborg scoorde Jesse van de Haar vanavond (vrijdag) een prachtige openingstreffer namens de Utrechtse talenten, maar draaide titelkandidaat FC Groningen na de break de partij om: 2-1.

Eigenlijk is hij er een week of anderhalf te vroeg mee, Laros Duarte. De middenvelder van FC Groningen produceert namelijk een ware vuurpijl, als hij zich na een uur bij een vrije trap meldt. De bal ligt aan de zijkant van het zestienmetergebied, zo halverwege de rand van de zestien en de zijlijn. En op maar een meter of vijf van de achterlijn. Toch lukt het Duarte vanaf die plek raak te schieten. Hard, en nog geplaatst ook: de bal vliegt de kruising in en de stand komt op 1-1.

Akkerman bedient Van de Haar
Daarmee doet Duarte, met bepaald niet zijn eerste doelpoging van de waterkoude avond in Groningen, de Utrechtse voorsprong verdwijnen. Een minuut of zeven voor de rust neemt Jong FC Utrecht de leiding. Mees Akkerman pakt de bal af van Marvin Peersman, dribbelt tientallen meters en legt vervolgens breed. De voorzet van Akkerman is op maat en dat geldt ook voor het schot dat volgt van Jesse van de Haar. Keeper Hidde Jurjus gokt op een schot in zijn rechterhoek, Van de Haar stuurt de bal juist de andere kant op: 0-1.

Twee helften, twee gezichten
Een voorsprong die niet past bij de statistieken van de eerste helft, waarin FC Groningen twaalf schoten produceert en het Utrechtse talententeam twee. Die cijfers geven het spelbeeld van de eerste helft wél goed weer: FC Groningen valt aan, Jong FC Utrecht houdt tegen. In het tweede deel van de match zijn de verhoudingen op het veld heel anders. En zo ook de statistieken, voor wat betreft de schoten: zeven om zeven.

Postema bepaalt de eindstand
Dat maakt het misschien wel extra zuur voor de equipe van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren dat juist in de tweede helft de wedstrijd uit de handen glipt. Want tien minuten na de gelijkmaker van Duarte is er ook de 2-1. Die wordt door Romano Postema gemaakt. Hij schiet de bal de verre hoek in.

Nog wel kansen
Jong FC Utrecht krijgt na de goal van Postema nog enkele kansen op de gelijkmaker. Zo schiet invaller Mees Rijks vanuit de draai de bal maar net voorlangs, sticht de eveneens ingevallen Nordin Bukala gevaar met een kopbal en waagt Rafik El Arguioui - ook al een invaller - een poging: zijn schot wordt zonder problemen gekeerd door Jurjus.

Limburgse week na de winterbreak
Voor Jong FC Utrecht is de winterstop aangebroken. De tweede helft van de jaargang begint voor de beloftenploeg met een thuiswedstrijd. Op maandag 15 januari is VVV-Venlo op Sportcomplex Zoudenbalch de tegenstander van de Utrechters. Ook de tweede opponent van Jong FC Utrecht in 2024 komt uit Limburg: op vrijdag 19 januari staat MVV Maastricht-uit op de planning.

FC Groningen - Jong FC Utrecht 2-1 (0-1)
38. Jesse van de Haar 0-1
61. Laros Duarte 1-1
71. Romano Postema 2-1

Gele kaarten: Yannick Leliendal, Wessel Kooy, Rafik El Arguioui (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 18.698.

Scheidsrechter: Wouter Wiersma.