Beloftenploeg sluit 2023 thuis af tegen FC Eindhoven

15 december 2023

Laatste thuiswedstrijd van 2023 op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht neemt het vanavond (vrijdag) op tegen FC Eindhoven. Aan de Koningsweg in Utrecht wordt er om 20.00 uur afgetrapt tijdens de laatste wedstrijd in eigen huis van 2023. Over een week wacht alleen nog de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Een onnodige nederlaag leed Jong FC Utrecht afgelopen maandag op bezoek bij Jong Ajax. Via Wessel Kooy kwamen de Utrechters nog wel op een 0-1 voorsprong in de hoofdstad. Dat doelpunt betekende tevens zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Kansen waren er meer dan genoeg, maar Jong Ajax bleek het meest efficiënt: 2-1.

Twee keer 0-0
De laatste twee wedstrijden die op Sportcomplex Zoudenbalch door Jong FC Utrecht zijn afgewerkt, eindigde allebei in een 0-0 gelijkspel, tegen respectievelijk Jong PSV en Telstar. De Utrechtse beloftenploeg kan de eerste ploeg worden met drie remises zonder treffers op rij in eigen huis sinds Willem II dat ooit deed in maart 1985.

Lastige reeks
De gasten van vanavond, onder leiding van Willem Weijs, wisten na een tijdje zonder overwinning in de vorige speelronde FC Emmen te verslaan met 3-2. In de wedstrijden daarvoor werd gelijk gespeeld tegen Roda JC (1-1), TOP Oss (0-0) en SC Cambuur (2-2). Tussendoor moesten de Eindhovenaren een nederlaag incasseren tegen VVV-Venlo (0-2) en FC Groningen (2-1).

Winst tegen FC Eindhoven
De opponent van vanavond blijkt over het algemeen een lastige tegenstander voor de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren. De laatste overwinning op FC Eindhoven dateert van 17 maart 2017. Dani van der Moot, Odysseus Velanas en Nick Venema scoorden destijds op Sportpark de Westmaat waardoor Jong FC Utrecht met 3-1 FC Eindhoven wist te verslaan.

Live verslag via X en Instagram Stories
Via X en Instagram Stories doet FC Utrecht vanuit Utrecht rechtstreeks verslag van Jong FC Utrecht - FC Eindhoven.