Beloftenploeg onnodig onderuit in Amsterdam

11 december 2023

Jong FC Utrecht verliest met 2-1 van Jong Ajax op Sportpark De Toekomst.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (maandag) met 2-1 verloren op bezoek bij Jong Ajax. Een onnodige nederlaag, waarin er voor Jong FC Utrecht veel meer had ingezeten. Wessel Kooy zette de Utrechters nog wel op een 0-1 voorsprong, maar door David Kalokoh en Stanis Idumbo Muzambo bleven de drie punten in de hoofdstad: 2-1.

Een prachtige aanval over de linkerkant van het veld eindigt via Tobias Augustinus-Jensen bij de mee naar voren geschoven Wessel Kooy. De centrumverdediger twijfelt niet, haalt meteen uit met zijn linkervoet en met succes. Jong FC Utrecht pakt de leiding op Sportpark De Toekomst en Kooy maakt zijn eerste officiële doelpunt in het betaald voetbal. Zidane Iqbal maakt vandaag zijn eerste minuten voor Jong FC Utrecht.

Pittig eerste kwart
In het eerste deel van de wedstrijd komt Jong FC Utrecht er nauwelijks tot niet aan te pas. Op twee hoekschoppen en een prima voorzet van Mees Akkerman na, heeft Jong Ajax de overhand in de eerste pakweg twintig minuten. Tot grote kansen komen de Amsterdammers echter niet. Calvin Raatsie, even terug op het oude nest, weet zijn doel eenvoudig schoon te houden. Vlak voor rust kruipen de Utrechters iets meer uit hun schulp. Jesse van de Haar zet voor het eerst keeper Tom de Graaff van Jong Ajax aan het werk.

Twee goals snel achter elkaar
Tegen het einde van die eerste helft komt de wedstrijd tot leven. Na de openingstreffer van Kooy doen de Amsterdammers meteen iets terug via Kalokoh. Een 1-1 ruststand is het logische gevolg. In de openingsfase van de tweede helft neemt Mees Akkerman het doel van De Graaff onder vuur, die dat schot met zijn vuisten weet te pareren. Aan de andere kant redt Raatsie goed op een inzet van Olaf Gorter.

Onverdiend
Even later krijgt Jong FC Utrecht twee uitgelezen mogelijkheden om voor de tweede keer vanavond op voorsprong te komen. Silas Andersen speelt zich knap vrij maar kan van dichtbij zijn schot net niet genoeg drukken. Van de Haar ziet nog geen minuut later zijn inzet maar net getoucheerd worden door wederom doelman De Graaff. De Utrechtse talenten krijgen daarna de spreekwoordelijke deksel op de neus: Idumbo Muzambo is aan de andere kant wel trefzeker: 2-1. Het slotoffensief van de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren levert daarna niets meer op.

FC Eindhoven-thuis volgende halte
Vrijdag wacht de volgende wedstrijd alweer voor Jong FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch komt FC Eindhoven op bezoek. Om 20.00 uur gaat de bal rollen aan de Koningsweg in Utrecht. De laatste wedstrijd voor de winterstop staat op vrijdag 22 december gepland. Dan reist de beloftenploeg af naar FC Groningen, waar ook om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)
37. Wessel Kooy 0-1
41. David Kalokoh 1-1
61. Stanis Idumbo Muzambo 2-1

Gele kaarten: Zidane Iqbal, Yannick Leliendal, Tobias Augustinus-Jensen (Jong FC Utrecht), Alvaro Henry (Jong Ajax).