Beloftenploeg kan recordreeks evenaren tegen Jong PSV

01 december 2023

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

De wedstrijden volgen elkaar in deze periode van het jaar in rap tempo op voor Jong FC Utrecht. Vanavond (vrijdag) speelt de beloftenploeg uit de Domstad tegen Jong PSV. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Een ruime, maar geflatteerde nederlaag. Jong FC Utrecht slikte afgelopen maandag een half dozijn tegentreffers in het Bingoal Stadion, waar met 6-0 van ADO Den Haag werd verloren. Gebrand zullen de Utrechtse talenten zijn op eerherstel, en dan wel vanavond op eigen terrein.

Jong FC Utrecht thuis sterk
Jong FC Utrecht is bezig aan een indrukwekkende serie. De beloftenploeg is tien thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Komt daar nog één partij bij, dan wordt het teamrecord geëvenaard. Niet alleen is de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren lastig te verslaan op Utrechts grondgebied, het talententeam pakt ook met grote regelmaat de volle buit. Dit seizoen won Jong FC Utrecht in thuisduels al van FC Groningen, Roda JC Kerkrade, SC Cambuur en De Graafschap.

Jong PSV uit sterk
Het laatste team dat erin slaagde in de Domstad van Jong FC Utrecht te winnen? Jong PSV. De Eindhovenaren zegevierden op 13 maart 2023 op Sportcomplex Zoudenbalch met 0-1 door een doelpunt van Mathijs Tielemans, vlak voor tijd. De Eindhovenaren boekten hun laatste drie zeges dit seizoen ook stuk voor stuk in uitduels. Jong PSV nam de volle buit mee bij FC Dordrecht (1-4), SC Cambuur (3-4) en FC Den Bosch (1-2).

De veertiende ontmoeting
In de Eerste Divisie stonden Jong FC Utrecht en Jong PSV inmiddels dertien keer tegenover elkaar. In vier gevallen wonnen de talenten uit Utrecht, acht keer zegevierden de Brabanders. Van de vier zeges die Jong FC Utrecht op Jong PSV boekte, werden er drie gevierd in Utrecht. Dat was in 2018/2019 (3-2, met Utrechtse goals van Nick Venema (2) en Jeredy Hilterman), in 2019/2020 (3-0, Rayan El Azrak, Christopher Mamengi en Mark Pabai zorgden voor de doelpunten) en in 2021/2022 (2-1, Nick Venema en Davy van den Berg lieten de Utrechtse supporters juichen).

Tickets online en aan de kassa’s
Kaarten voor Jong FC Utrecht – Jong PSV zijn ONLINE en aan de kassa’s bij Sportcomplex Zoudenbalch verkrijgbaar. Er is vrije kaartverkoop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd gratis bezoeken met een vrijkaartje dat zij via DEZE LINK kunnen bestellen.

Updates via X en Instagram Stories
Niet van de partij vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch? Vanuit de Koningsweg in Utrecht verzorgt FC Utrecht live updates via X en Instagram Stories. Bovendien komen flitsen van de wedstrijd voorbij in het schakelprogramma van ESPN.