12 weetjes over Go Ahead Eagles - FC Utrecht

07 december 2023

Over René Hake, Isac Lidberg, Sander van de Streek en meer!

FC Utrecht reist zondag af naar Overijssel voor het treffen met Go Ahead Eagles. Om 12.15 uur gaat in de Adelaarshorst de bal rollen. Een vooruitblik op het duel in Deventer aan de hand van feitjes & weetjes, presented by Unibet.

Go Ahead Eagles en FC Utrecht speelden op 15 januari 2023 voor het laatst in Deventer tegen elkaar in competitieverband. Een eigen doelpunt van Willum Willumsson en een goal van Sander van de Streek verzorgden de Utrechtse doelpuntenproductie.

Trainer van Go Ahead Eagles René Hake was tussen 2013 en 2015 assistent-trainer van Hoofdtrainer Ron Jans bij PEC Zwolle.

Go Ahead Eagles ging in de vorige speelronde met 1-3 onderuit in de derby tegen FC Twente. Er kwam daarmee een einde aan een reeks van dertien Eredivisie-duels in de Adelaarshorst zonder nederlaag.

René Hake stond in de periode 2020-2022 in totaal 55 Eredivisie-duels aan het roer bij FC Utrecht. Bij Go Ahead Eagles staat de teller ondertussen op 48 duels in de Eredivisie.

FC Utrecht is bezig aan een reeks van zes Eredivisie-duels op rij zonder nederlaag.

FC Utrecht kent momenteel zijn langste ongeslagen reeks in de Eredivisie sinds oktober 2022 - januari 2023.

FC Utrecht bleef in april-augustus 2021 voor het laatst meer dan zes Eredivisiewedstrijden op rij zonder nederlaag, namelijk negen. Het FC Twente van destijds Ron Jans maakte een einde aan deze serie. Bij FC Utrecht stond toen René Hake aan het roer.

De laatste keer dat FC Utrecht binnen een seizoen minstens zeven keer op rij niet verloor in de Eredivisie, was in februari-april 2019, acht wedstrijden onder Dick Advocaat.

FC Utrecht kan na de 1-2 zege bij Sparta Rotterdam voor het eerst sinds oktober-november 2022 opeenvolgende uitwedstrijden winnen in de Eredivisie. Destijds versloeg de Utrechtse FC achtereenvolgens sc Heerenveen en FC Volendam.

Ryan Flamingo, Oscar Fraulo en Victor Jensen maakten dit seizoen meerdere Eredivisie-treffers voor FC Utrecht, allen twee.

Isac Lidberg maakte afgelopen zomer de overstap van Deventer naar de Domstad.

Technisch Directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam speelde in twee periodes 85 duels voor Go Ahead Eagles.