11 weetjes over FC Utrecht - RKC Waalwijk

14 december 2023

Over Michiel Kramer, Victor Jensen, Mats Seuntjens en meer!

FC Utrecht kruist zaterdag de degens met RKC Waalwijk in Stadion Galgenwaard. 11 feitjes & weetjes over het treffen met de Noord-Brabanders dat om 16.30 uur wordt afgetrapt, powered by Unibet.

FC Utrecht en RKC Waalwijk stonden op 31 oktober dit jaar in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tegenover elkaar in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht stond na een halfuur al met 3-0 voor en won uiteindelijk met 3-2.

Het team van Hoofdtrainer Ron Jans is ongeslagen in zijn laatste zes Eredivisiewedstrijden met RKC Waalwijk. Drie keer werd er gewonnen door de Utrechters en drie keer werd het gelijk.

De Utrechters pakte vorig seizoen thuis de volle buit tegen RKC Waalwijk. Op 13 mei maakten Tasos Douvikas en Zakaria Labyad de doelpunten, nadat Douvikas voor rust een penalty had gemist. Het werd uiteindelijk 2-0.

Als trainer verloor Henk Fraser de laatste drie ontmoetingen met Ron Jans, inclusief de uitschakeling in de TOTO KNVB Beker afgelopen oktober. Fraser's enige uitzege tegen een ploeg van Jans was een 0-2 zege met Sparta Rotterdam bij FC Twente op 22 december 2020.

FC Utrecht is al zeven Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen.¬†Alleen PSV en Ajax bleven ook ongeslagen in hun laatste zeven competitiewedstrijden.

FC Utrecht bleef in de periode april-augustus 2021 voor het laatst minstens zeven Eredivisiewedstrijden ongeslagen (negen in totaal). Het FC Twente van Ron Jans maakte destijds een einde aan deze serie.

Vorig seizoen won FC Utrecht zijn laatste Eredivisie-duel van 2022 met 0-4 bij FC Volendam.

Victor Jensen is dit seizoen topscorer van FC Utrecht in de Eredivisie met drie goals.

Jensen kan na Tasos Douvikas de tweede FC Utrecht-speler worden die in 2023 in minstens drie opeenvolgende Eredivisieduels scoort. Douvikas noteerde een serie van drie duels in januari-februari en een reeks van vier wedstrijden in mei.

Mats Seuntjens staat op 49 competitiegoals in zijn carrière. Seuntjens speelde van januari tot en met mei dit jaar 19 Eredivisiewedstrijden voor RKC Waalwijk.

Voormalig FC Utrecht-spits Michiel Kramer staat al acht competitieduels droog, sinds hij op 30 september trefzeker was tegen Ajax.