Silberbauer: ‘Nu mogen we voor de punten gaan spelen’

11 augustus 2023

Nieuw Eredivisieseizoen start voor Utrechters in Eindhoven.

Morgen is het zover: FC Utrecht reist af naar het Philips Stadion in Eindhoven voor het treffen met PSV in speelronde een van de Eredivisie. Vanuit een zonnig FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Michael Silberbauer vooruit op het treffen in Noord-Brabant.

“Dit is waarvoor we ons de afgelopen weken hebben voorbereid”, opent Silberbauer het interview. “We voelden dat het week per week beter ging en nu mogen we voor de punten gaan spelen. Je bent natuurlijk ook een beetje benieuwd waar je staat, maar we hebben er alle vertrouwen in.”

PSV heeft onlangs de eerste prijs al weten te pakken, het won de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen Feyenoord. Ook afgelopen dinsdag kwamen de Eindhovenaren al in actie, in Europees verband versloeg PSV het Oostenrijkse Sturm Graz: “Natuurlijk hebben we die wedstrijden bekeken”, vertelt de Deense oefenmeester. “Een hele goede ploeg die dit seizoen tot een van de kampioenskandidaten behoort. We zullen er moeten staan als een team morgen.”

Isac Lidberg, Bart Ramselaar en Zidane Iqbal ontbraken vandaag op het trainingsveld in Overvecht, zo licht Silberbauer toe: “Helaas zullen Isac en Bart niet fit zijn voor de wedstrijd morgen, maar we verwachten hen vrij snel terug. Iqbal zal wellicht wat langer duren.” 

Bekijk hier de Match Preview voor de eerste Eredivisiewedstrijd van het nieuwe seizoen, waarin talloze feitjes & weetjes en interviews van vandaag met onder anderen Can Bozdogan en Tasos Douvikas zijn te bekijken.