Silberbauer: ‘Ik wil een team zien op het veld’

18 augustus 2023

FC Utrecht werkt toe naar eerste thuiswedstrijd.

Na de 2-0 nederlaag tegen PSV in Eindhoven staat overmogen (zondag) de eerste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen op het programma. In Stadion Galgenwaard komt sc Heerenveen op bezoek. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in de Domstad. Hoofdtrainer Michael Silberbauer blikt vooruit op het treffen met de Friezen.

“We hebben morgen natuurlijk nog een trainingsdag, maar we zijn zeker klaar voor sc Heerenveen”, begint de Deense oefenmeester de voorbeschouwing, die vandaag (vrijdag) aanwinst Ryan Flamingo al in actie kon zien op het trainingsveld: “Ryan voegt weer wat meer concurrentie toe aan het team en we kijken ernaar uit om met hem samen te werken. Het is een rustige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij geeft ons daarin meer flexibiliteit.”

Over de fitheid van zijn ploeg vertelt Silberbauer het volgende: “Voor Zidane (Iqbal red.) komt zondag nog te vroeg, terwijl Bart (Ramselaar red.) en Isac (Lidberg red.) weer terug in training zijn.” Taylor Booth en Anthony Descotte stonden vandaag niet op het veld en zullen ook zondag gemist moeten worden: “Helaas zullen we beide missen voor een tijdje, hopelijk duurt dat niet lang.”

In de eerste speelronde wist sc Heerenveen RKC Waalwijk met 3-1 te verslaan. “Een goed georganiseerd team dat aanvallend in staat is kansen te creëren”, vertelt Silberbauer over de Friezen. “We moeten in het veld goed staan en zorgen voor een goede restverdediging. Wanneer we de bal hebben moeten we goed gepositioneerd staan om gevaar te stichten voorin. Ik wil een team zien op het veld.”

Bekijk hier de Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – sc Heerenveen, met talloze feitjes & weetjes, een doelpunt van de Hoofdtrainer tegen de Friezen en een interview met Victor Jensen.