Ook beloften spelen eerste thuisduel: FC Groningen komt op bezoek

21 augustus 2023

Jong FC Utrecht vanavond (maandag) in actie in Stadion Galgenwaard.

Daags nadat het eerste elftal van FC Utrecht voor het eerst dit seizoen een thuispartij speelde, komt ook de beloftenploeg van de Utrechtse FC op eigen veld in actie. Jong FC Utrecht neemt het in Stadion Galgenwaard vanavond (maandag) op tegen FC Groningen. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

De beloftenploeg van FC Utrecht speelde alleszins niet onverdienstelijk in Wijdewormer tegen Jong AZ, maar hield aan de eerste speelronde van het seizoen geen punten over. Het werd 1-0 voor de Noord-Hollanders. Vijf spelers maakten op het AFAS Trainingscomplex hun eerste minuten in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong FC Utrecht: Rickson van Hees, Mees Akkerman, Adrian Blake, Sil van der Wegen en Emil Rohd Schlichting.

Groningers voortvarend van start
FC Groningen, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, begon de jaargang met een driepunter. In Groningen werd Jong Ajax met 4-1 verslagen. Marco Rente, Tomas Suslov, Romano Postema en Johan Hove verzorgden de Groningse doelpuntenproductie. De Trots van het Noorden versterkte zich de voorbije weken met onder anderen Kevin van Veen (Motherwell, Schotland), Kristian Strømland Lien (Mjøndalen IF, Noorwegen), Marvin Peersman (Aris Thessaloniki, Griekenland) en Leandro Bacuna (Watford, Engeland).

Geen kaartverkoop meer
De kaartverkoop voor Jong FC Utrecht – FC Groningen is gisteravond reeds gesloten. Het servicepunt van FC Utrecht Ticketing is vanavond vanaf 19.00 uur geopend. Vanaf dat moment gaan ook de poorten van Stadion Galgenwaard open.

Live op ESPN, ook updates via X
De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Groningen wordt rechtstreeks uitgezonden door ESPN. FC Utrecht plaatst op X, het voormalige Twitter, bovendien updates over de partij.